.

.

сряда, 9 май 2012 г.

На гости на "Кулинарен Елексир "

Когато Роси ме покани на гости,се почувствах поласкана  и притеснена,защо ли притеснена ...
ами защото ми е за първи път.Има блогове ,които за мен са "светая светих",а да попадна на техните страници е огромна чест за мен
Роси, твоят блог е един от тях.Тук намирам спокойствие.удовлетворение и вдъхновение.
приготвила съм всичко с любов и желание,надявам се да ви допаднат 






първо да поднеса букетче от ананасови цветя за домакинята.Роси,прегръщам те мила

приготвянето им видях ето тук и веднага знаех,че са за теб









пълнено авокадо
рецептата е адаптирана от тук



продукти:


2 бр. авокадо
1/2 лимон
вътрешността на една зелена салата (около 6-7 листа)
1/2 краставица
2 сварени яйца
1/2 глава червен лук
1 малка майонеза на олинеза
сол и черен пипер на вкус






Избирате си авокадо,аз оставих избора на магазинерката,защото не бях правила за вкъщи нищо с авокадо.....
разделяте плода на две и вадите костилката,намазвате получените чашки с лимонов сок.
Нарязвате изброените продукти  и добавяте към тях накълцаната сърцевина от авокадото ,овкусявате с подправките и прибавяте майонезата,разбърквате добре и напълвате отново половинките авокадо




бързо и лесно предястие,подходящо за неочаквани гости






^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ 








Пиле "Аросто"
рецептата е от  тук

продукти
  • 8 бр. пилешки бутчета
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 10 скилидки чесън
  • сол
  • 1/2 шепа розмарин











Начин на приготвяне:




В тенджера се загрява зехтина и се нареждат бутчетата на 1 ред, запържват се леко, прибавя се солта, нарязания чесън, розмарина и след 5 минути се прибавя виното, след още 5 минути се прибавя 1/2 ч.ч. вода. Ври на бавен огън, като се обръщат бутчетата от време на време. Ври докато остане на мазнина.







след като извадите бутчетата от мазнината,може да я използвате да направите от нея сос,като прибавите вино,сол,брашно....
или да направите като мен
долях вода в тенджерата и нарязах картофите,сложих ги да се варят вътре в мазнината,като се свариха ги пасирах и направих картофено пюре




пилето става много ароматно




^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^






Домашен сладолед в пандишпанени купички
   рецептата на сладоледа е от  списанието "Кулинарен журнал от 2007 г.




продукти:

за сладоледа :

2 яйца
8 с.л . захар
2 и 1/2 ч.ч.  + 6 с.л.прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч.сладкарска сметана
300 гр бял шоколад




за купичките


8 с.л пудра захар без връх
8 с.л. какао с 87 % масленост
6 с.л. краве масло
8 с.л брашно
2 яйца



Яйцата се разбиват заедно със захарта и се разреждат с 2 и 1/2 прясно мляко
Сместа се загрява почти до завиране.Бърка се докато започне да се задържа по обратната страна на дървена лъжица
Сметаната се разбива на сняг с миксера и и се предава към сместа.
Шоколадът се разтопява на водна баня и към него се прибавя останалото прясно мляко
Добавя се към крема и се покрива с мокра хартия,за да се охлади без да хваща коричка
замразява се във фризера като се разбърква през 2 часа

Купичките се приготвят като пудрата захар се разбива с маслото до пухкава смес
Добавят се пресятото брашно,яйцата и какаото,разбърква се до получаването на рядка каша.
В тавичка покрита с хартия за печене,сипваме с черпак от сместа,като заравняваме с лъжица "палачинките"
пече се 4-5 минути
опечените платки поставяме върху покрита с фолио  чашка и притискаме леко,за да заеме формата на чашката

сервираме сладоледа поставен в купичката и гарниран на вкус

 това беше от мен за сега приятели
Роси благодаря отново,и се надявам да харесаш всичко което съм приготвила
прегръдки




8 коментара:

  1. Миме,представила си се блестящо!Всичко е чудесно!
    И предястието и ястието и сладоледа!А идеята със ананасовите цветя е мил жест в кулинарен стил!
    Поздрави и топла прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти мила.
      всичко направих с толкова желание и наистина се получи добре,но когато отиваш на гости трябва да се представиш на ниво :)
      прегръдки мила

      Изтриване
  2. Комплименти, Миме!

    Още веднъж ни доказа, че си истински кулинарен виртуоз. Менюто ти е прекрасно, запленяващо и много, много прелъстително. Не мога да откъсна очи от него. Иска ми се да опитам от всичко. Превъзходно е! Сигурна съм, че Роси е била много щастлива да има такава гостенка като теб.

    Прегръдки, лека нощ от мен и много, много приятни изненади, когато се събудиш тази сутрин!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти миличка.
      Много съм щастлива,че се е харесало всичко,което направих с голямо желание.
      Сред вас се чувствам на мястото си...
      прегръдки

      Изтриване
  3. Миме и тук да кажа справила си се от прекрасно по прекрасно.
    Невероятно меню ,невероятни снимки, и невероятно гостуване при Роси.
    Прегръщам те силно за хубав и страхотен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много ,Здравче!
      постарах се доста за да мога да съм на нивото на домакинята,не може да се излагаме ааа :)))))
      сериозно,още щом попаднах на рецептата за пилето и сладоледа знаех ,че са точно за този случай
      прегръдки миличка и хубава вечер

      Изтриване
  4. Миме,нека и тук изкажа възхищението си от цялото меню,за което си подбрала и приготвила отлично страхотни рецепти!
    Благодаря за милото отношение,внимание и уважение и знай,че имаш от мен към теб същите чувства и симпатии!
    Пожелавам ти много истински приятели и щастие!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти много миличка.
      беше удоволствие за мен,страхотна си
      прегръдки и хубави почивни дни

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...