Сестричката ми скоро ходи на разходка в Турция и освен пресният кадаиф, който си бях поръчала ( скоро ще видите за какво) ми донесе две прясно точени турски кори (мисля, че са минати и през сач) . До сега не бях използвала, но приличат на домашно точени кори. Разрових се в интернет и при Христина Колева намерих интересна рецепта. Тъй като и преди съм използвала нейни рецепти, знаех че мога да и се доверя изцяло. Направете си я и вие и се насладете на невероятният и вкус.
Продукти:
(за тава с диаметър 35 см)
2 турски кори (прясно точени)
3 яйца
300 г кисело мляко
1 с.л брашно
1 ч.л бакпулвер
1/2 ч.л сода бикарбонат
100 мл олио
100 г краве масло
300 - 400 г сирене
Приготвената тавичка намазвате с част от маслото и оставяте настрани. Намачквате сиренето с вилица и него оставяте настрани.
Яйцата разбивате леко с помощта на тел. Добавяте киселото мляко (в което сте угасили содата), олиото и лъжицата брашно, смесено с бакпулвера.
Взимате едната кора и я разрязвате на две през средата. Така получената половин кора намазвате с яйчената смес, поръсвате с намачканото сирене, слагате тук там малки парчета масло и завивате на роло, като започнете от широкият край.
Полученият фитил завивате на охлюв в центъра на тавата като внимавате да не е много сбито.
Така процедирате и с останалите кори като ги завивате около първото охлювче 😊.
Намазвате баницата с олио и покривате тавата с алуминиево фолио.
Печете 20 минути в предварително загрята фурна на 180градуса.
Махате фолиото и отново връщате тавата във фурната. Продължавате да печете баницата до хубав златист загар.
Направете си айрянче и се насладете на тази сочна и вкусна баница. Да ви е сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!