Отдавна се каня да си оползотворя пълнозърнестото брашно,което ми се мъдри в шкафа,но все не намирах точната рецепта.До днес- разглеждах си стари броеве на списание "Кулинарен журнал" когато попаднах на тази рецепта,веднага ми се набиха на очи тези сладки .
Първо защото много обичам халва и второ-много бързо се приготвят
Пълнозърнести сладки с тахан халва
необходими продукти
75 г. масло на стайна температура
100 г. тахан халва
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
начин на приготвяне
разбивате си маслото и халвата с помощта на вилица
прибавяте брашното пресято с бакпулвера и се омесва меко тесто.
оформяте топчета,които сплесквате леко и нареждате на леко разстояние едно от друго,в тавичка застлана с хартия за печене
пекат се в затоплена на 200 градуса фурна,до леко зачервяване или около 15 минути.
Резултата е пръхкави сладки идеални за сутрешното ви кафе
Да ви е сладко
Мимче, прекрасни са ти станали сладките, а и с халвичката, мммммм...:-))))
ОтговорИзтриванеКогато имаш време, намини през блогчето ми, там има една голяяяма изненада, която непременно искам да споделя с теб.:-))) Ето линка: http://magiasmoni.blogspot.com/2012/05/im-mai-regnet-es-wieder-lauter.html
Сърдечни поздрави и прекрасни майски дни!:-))
благодаря мила,пристигам
Изтриванепрегръдки и хубава вечер