.

.

неделя, 20 май 2012 г.

Пълнозърнести сладки с тахан халва

Здравейте приятели!
Отдавна се каня да си оползотворя пълнозърнестото брашно,което ми се мъдри в шкафа,но все не намирах точната рецепта.До днес- разглеждах си стари броеве на списание "Кулинарен журнал" когато попаднах на тази рецепта,веднага ми се набиха на очи тези сладки .
Първо защото много обичам халва и второ-много бързо се приготвят 






Пълнозърнести сладки с тахан халва




необходими продукти

75 г. масло на стайна температура
100 г. тахан халва
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч.л. бакпулвер



начин на приготвяне


разбивате си маслото и халвата с помощта на вилица


прибавяте брашното пресято с бакпулвера и се омесва меко тесто.




оформяте топчета,които сплесквате леко и нареждате на леко разстояние едно от друго,в тавичка застлана с хартия за печене



пекат се в затоплена на 200 градуса фурна,до леко зачервяване или около 15 минути.
Резултата е пръхкави сладки идеални за сутрешното ви кафе





Да ви е сладко

2 коментара:

  1. Мимче, прекрасни са ти станали сладките, а и с халвичката, мммммм...:-))))
    Когато имаш време, намини през блогчето ми, там има една голяяяма изненада, която непременно искам да споделя с теб.:-))) Ето линка: http://magiasmoni.blogspot.com/2012/05/im-mai-regnet-es-wieder-lauter.html
    Сърдечни поздрави и прекрасни майски дни!:-))

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...