ще се извиня и на автора на тази рецепта,защото не помня от къде я преписах ,записвам и прибирам в тетрадка и нямам навик да пиша от къде я преписвам
ЕКЛЕРОВА ТОРТА
блат
4 яйца
4 с.л. захар
4 с.л брашно
1/2 бакпулвер
1/2 ванилия
(направих единия блат с какао а втория без)
крем
2 пудинга на Йоткер (ванилия)
4 с.л царевично нишесте
800 мл прясно мляко
12 с.л захар
80 гр масло
(аз взех и 2 крема тирамису на йоткер и една течна сметана 500 мл)
еклери ако искате си направете,аз си купих готови замразени
приготвяне на блатовете
първо се разбиват белтъците със захарта и ванилията да станат на сняг,след това се прибавят жълтъците и се продължава с разбиването ,слагаме брашното и бакпулвера .но се бърка вече на ръка,за да се запази тестото бухнало.пече се на 180 градуса около 20 минути
пудинга и царевичното брашно се разбиват с част от млякото и се приготвят по описания начин
първо опекох блатовете и докато изстиваха направих крема,но тъй като ми се видяха малко разбърках и двата крема тирамису
сложих кафевия блат обратно във формата със свалящ ринг(първо я облепих с найлоновото фолио за да не ми изтече крема) ,изсипах отгоре пудинга и наредих еклерите като ги натисках леко надолу,отгоре сложих и вече разбития крем тирамису ,похлупих с белия блат и завих с фолиото отгоре,прибрах в хладилника ,за да стегне
след като стегна махнах ринга и я намазах със сметана и украсих -половината торта намазах с бяла сметана и посипах с кокосови стърготини ( за да не се разтопи шоколада) и с настърган шоколад ;а другата половина намазах с боядисана в синьо сметана за да стане като плаж
делфините ги направих от захарен фондан
.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Представена публикация
Розички с варен жълтък
Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...
-
Здравейте, приятели. Сестричката ми скоро ходи на разходка в Турция и освен пресният кадаиф, който си бях поръчала ( скоро ще ви...
-
И като съм на вълна круши ще ви покажа и днешният сладкиш Подобен сладкиш правеше преди години свекърва ми,но с ябълки.Сега мога да кажа с...
-
Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...
С удоволствие ще си бодна парче торта!
ОтговорИзтриванеДнес на право ме смая, толкова много неща си пуснала, а имаш и нова визия. Честито!
мерси,снощи стоях до 4 часа,докато си го оформя да ми харесва :)
ОтговорИзтриванеа имам още снимки във кухнята си от тази година :))