баклава
1 пакет фини точени кори
1 пакетче масло
смлени орехи
захар
вода
карамфил или ванилия(по желание)
ПРИГОТВЯНЕ
нареждаш половината кори в тавата,слагаш смлените орехи и отгоре покриваш с другата половина от корите,нарязваш на парчета и поливаш със запърженото масло,слагаш да се пече на по-слаба фурна .Докато се пече си приготвяш сироп захар и вода в съотношение 1:1 (в зависимост от големината на тавата преценяш за количеството),слагаш вътре ванилия или карамфил,въпрос на вкус.След като се опече заливаш със сиропа като внимаваш - горещ сироп на студена баклава .Най-добре е като престои 2-3 дни да си поеме сиропа
тази рецепта я знам от свекърва ми
ДА ВИ Е СЛАДКО
.
сряда, 7 септември 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Представена публикация
Розички с варен жълтък
Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...
-
Здравейте, приятели. Сестричката ми скоро ходи на разходка в Турция и освен пресният кадаиф, който си бях поръчала ( скоро ще ви...
-
И като съм на вълна круши ще ви покажа и днешният сладкиш Подобен сладкиш правеше преди години свекърва ми,но с ябълки.Сега мога да кажа с...
-
Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!