като видях снимката и заглавието на това сладко изкушение си казах че трябва да го направя , благодаря много на
бенита за споделената рецепта (рецептата е взета от тук http://www.receptite.com/recepta.php?r=15185)чатал татласъ
- 1/3 ч.ч. кисело мляко
- 1/3 ч.ч. олио
- 1 бр. яйце
- 10 г бакпулвер
- ванилия
- щипка сол
- брашно колкото поеме за меко тесто
- олио за пържене
- 3 ч.ч. вода
- 2 ч.ч. захар
- ванилия
Приготвя се сиропа и се оставя да се охлади напълно. От продуктите за тестото се замесва меко тесто, което се разделя на две. Всяка топка се разточва на тънък лист и се нарязва на ленти с ширина 1 см. В началото на всяка лента се поставя вилица в легнало положение и около нея се навива тестената лента с въртеливи движения на вилицата. В повече сгорещена мазнина внимателно чрез избутване се слагат навитите ленти да се пържат. Пържат се до златисто, изваждат се и веднага се слагат в студения сироп. Лентите не трябва да са много дълги, за да не останат сурови вътре.
аз в сиропа вместо ванилия сложих няколко карамфилчета
да ви е сладко
Много ми хареса рецептата :) Звучи много вкусно! А колко горе долу се получават? Поздрави!
ОтговорИзтриванездравей,аз направих двойна доза,защото ми се видя малко тестото,отделно ,че само половината направих като охлювчета,другата половина изрязах с формички за сладки и така ги изпържих и сиропирах
ОтговорИзтриванепробвай първо да забъркаш така както е по рецепта и ако ти се види малко добави още една доза продукти ( но сиропа за една доза ми стигна за всички,при условие,че моите хора не ги изчакаха хубаво да се напоят :)
поздрави