.
вторник, 6 септември 2011 г.
Тас кебап
тас кебап
(рецептата е на око,ако искате не рискувайте )
продукти:
св. месо,лук,домати (дом.пюре,лютеница),вино,дафинов лист,зърна черен пипер,няколко зърна бахар,червен пипер
запържвам си лука (3 глави) и го оставям малко да се задуши,след това прибавям месото(около кг)и наливам вода колкото да покрие месото,слагам и една чаша вино
когато месото е почти готово и е останало само на мазнина добавям червен пипер,след това и доматите (аз смесвам каквото имам: слагам лютеница ,доматено пюре и чили сос за вкус),добавям черния пипер,бахара,дафиновия лист,сол на вкус и вода по преценка(зависи колко човека ще сте ако сложите повечко вода после ще се наложи да сгъстявате с брашно) и оставяте да ври
през това време си приготвяте гарнитурата по избор ;може варен ориз или картофено пюре
сервирате както решите,може първо от кебапа и отстрани от гарнитурата,а може да използвате гарнитурата като канапе или венец
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Представена публикация
Розички с варен жълтък
Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...
-
Здравейте, приятели. Сестричката ми скоро ходи на разходка в Турция и освен пресният кадаиф, който си бях поръчала ( скоро ще ви...
-
И като съм на вълна круши ще ви покажа и днешният сладкиш Подобен сладкиш правеше преди години свекърва ми,но с ябълки.Сега мога да кажа с...
-
Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!