"надупени картофи"

и за тази рецепта трябва да се извиня на първоизточника,няма представа кой е ,яла съм ги преди около 15 години в един познат,но бях ги забравила,наскоро попаднах отново на рецептата в БГ Мама




надупени картофи

продукти
Картофи ( за предпочитане пресни и по-дребни)
олио
Чубрица
Черен пипер
Сол
( аз сложих и червен пипер )


приготвяне

Взимаме тава, която намазваме с малко олио.
Картофите се измиват добре, без да се белят. Режат се на две по дължината на картофа.
Разрязаните картофи посоляваме от вътрешната страна със малко сол и със същата страна ги поставяме в тавата.
Така наредените картофи поръсваме със сол по желание, черния пипер (на вкус), чубрицата и накрая поливаме с още малко олио
(Слага се и малко масло между наредените картофи,ако ги правите с масло, а не с олио).Не се слага вода.
Пекат се във загрята фурна около 40-45мин.
След като вече са готови ги оставете да престоят в или извън фурната за около 10тина минути, за да може картофите добре да поемат останалата мазнина

Може да експериментирате спрямо подправките и да слагате подправки по ваш вкус, защото на картофите им подхожда почти всичко.Може да се използват като гарнитура или да си ги хапвате от тавата

Да ви е вкусно! :)


Коментари

Популярни публикации