.

.

вторник, 6 септември 2011 г.

сладоледена торта

в тази лятна жега,човек се поти и се чуди с какво да се разхлади,реших да направя една сладоледена тортичка,рових из нета и стигнах до тази рецепта ,публикувана от Маргарита Димитрова

СЛАДОЛЕДЕНА ТОРТА 


продукти
сладолед на прах 3 различни вида ( по избор)
бисквити закуска ( може и фавори,и всякакви,които ви харесват)
плодове по избор (аз сложих праскови от компот и пресни)
настърган шоколад или шоколадови пръчици (по избор)

приготвяне

Взема се овална форма за кекс и се намазва с маргарин. Трите сладоледа се разбиват с миксер в отделни купи. Бисквитите се начупват на различни по форма парченца и се разделят на три. Във формата се изсипва първият сладолед, в него се нареждат хаотично едната част от бисквитите. Пускат се безразборно плодовете. След това се изсипва вторият сладолед, редят се втората част от бисквитите и част от плодовете. Накрая се изсипва и третият сладолед, нареждат се останалите бисквити . Слага се във фризер и престоява 24 часа. След като се извади, формата се потапя в дълбока тава с гореща вода за около 1 минута, за да може тортата да се отлепи от съда. Обръща се в поднос, украсява се с пръчиците или настърган шоколад и отново се оставя във фризер за около 30 минути, за да се стегне глазурата. Сладоледената торта е готова за консумация. Реже се на парчета и се поднася.



източник   Маргарита Димитрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...