.

.

понеделник, 5 септември 2011 г.

ШАРЕНО ХЛЕБЧЕ

 когато имаш много хора за хранене се чудиш какво да приготвяш за закуска,обяд,вечеря и всяка бърза и лесна рецепта е добре дошла 
оригиналната рецепта е тук     


 но заради вкусовете на моите слънца се наложи да добавя няколко неща 
ШАРЕН ХЛЯБ



продукти
един цял ненарязан хляб
кашкавал,
кренвирш,
зелена и червена чушка,
подправки на вкус,
масло


приготвяне 
нарязвате хляба на филии около 1 см като не режете до долу (ако влезете да видите оригиналната рецепта ще видите стъпка по стъпка рязането),после го обръщате и режете по дължина,като пак не стигате до долу,така се получават квадратчета
във всеки разрез се слага кашкавал,кренвирш,от двата цвята чушки,отгоре поливате с ароматно олио (ако имате) ,слагате парченца масло,посолявате и ръсите с подправки на вкус
приготвяте на хлебчето "легло" от фолио за да може каквото изтича от мазнината да попива в долната кора на хлебчето и го слагате в подходяща тава.
аз пека на около 230-250 градуса до зачервяване на коричката 

ДА ВИ Е СЛАДКО


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...