.

.

петък, 27 април 2012 г.

Задушени гъби с вино и кашкавал

здравейте приятели
днес за мезенце на виното съм Ви приготвила вкусни гъбки







продукти:


250-300 гр пресни гъби
50 гр масло
50 мл бяло вино
1 скилидка чесън
кашкавал
малко сметана (може и без нея)
сол,черен пипер,магданоз




обожавам гъби ,но си правя само за мен
слагате маслото да се разтопи и прибавяте смачкания чесън и гъбките нарязани на ленти.
оставяте малко да покъкри ,за да омекнат гъбите и прибавяте виното и подправките ,ето тук е момента да сложите сметаната ,ако имате,не е нужно много,наливате леко около 30 мл
след като омекнат гъбките ги изсипвате в чиния и поръсвате с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз
става много бързо а е страшно вкусно ,наливате си чаша бяло вино и воала...



Да ви е сладко и наздраве

4 коментара:

  1. Мммм, много апетитно :) С удоволствие ще си похапна:)

    ОтговорИзтриване
  2. Оооох, Славе! Много ми хареса тази рецепта с гъбите. И аз и цялото ми семейство обичаме гъби и сигурно за повече от 30 години....сме изяли един камион гъби. Аз винаги правя повече от един килограм, но във фурната. Не съм слагала вино и сметана. Само масло и подправки. Стават също великолепни, но за повече време е готвенето.Ще пробвам твоето предложение. За мен е предизвикателство да правя нови неща в готвенето и да експериментирам. Благодаря ти за идеята !

    ОтговорИзтриване
  3. Добре дошли в моето местенце!
    Надявам се да си харесате доста неща!
    Благодаря ,че харесахте гъбките ми!
    Хубав ден Ви желая!

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...