правила съм го няколко пъти и е просто разкошен,приготвих от него за работата на съпруга ми и обрах овациите
стига толкова приказки,сладкиша говори сам за себе си
ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ С МАЙОНЕЗА
Нужните продукти са:
1ч.ч. майонеза - 1 опаковка от 200 г.
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. (1 п. от 10 г) бакпулвер
ванилия (по желание)
За глазурата - шоколад и масло в съотношение 2:1.
1ч.ч. майонеза - 1 опаковка от 200 г.
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. (1 п. от 10 г) бакпулвер
ванилия (по желание)
За глазурата - шоколад и масло в съотношение 2:1.
В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма (аз използвам или тортена форма с ринг или електрическа тенджера от преди доста години)
Печете 25 мин в загрята на 180 г С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Забележка - ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 мин., а температурата - на 160г С.
За да приготвите глазурата, най-напред разтопете на водна баня или в МВ (аз разтварям на водна баня ) шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.
След изпичане, извадете сладкишът да изтине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.
аз съм правила глазурата с два шоколада на своге с лешници или с крема на
labrex(или мажа с крема и покривам с глазурата),той става доста стегнат
Крема на labrex:
1 пакетче крема сирене,
1 голяма кофичка заквасена сметана ,
1 крем без варене Оле на Йоткер (ванилия ,без да се добавя вода,направо сух)
и 1 ч.ч. пудра захар
(аз слагам 3/4 ч.ч. захар и след като го разбия добавям течна сметана до нужната гъстота защото го правя малко по-рядък)
всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.
този сладкиш ми е любим и се надявам всички да го опитате
ДА ВИ Е СЛАДКО
Ох, този невероятен сладкиш, по едно време го правих толкова често. Как ме подсещаш момиче, май му идва времето:)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
и ние го обожаваме и направо се очудих как не съм пуснала рецептата и тук
ОтговорИзтриванеза това веднага се поправих и в най-скоро време пак ще го направя
прегръдки и хубав ден
Здравей! Преди да се разходя из твоя блог се спрях на този невероятен сладкиш.Правила съм го и в къщи много го харесваме.Твоят изглежда прекрасно!
ОтговорИзтриванеПриятен ден ти желая!
Благодаря Мира
ОтговорИзтриванесладкиша наистина е невероятен
добре дошла в местенцето ми
хубава вечер