рецептата видях от МАРГАРИТА ВАСИЛЕВА в групата "Нашите вкусотийки"
нямаше как да не ги направя,имах 3 кори останали от баницата за заговезни и веднага ги пробвах,толкова много ни харесаха,че днес купих един пакет кори и направих и с шоколадова заливка,направо да си оближеш пръстите
куркубиня
нужни продукти
един пакет кори за баница (аз ползвах "Фамилия " 500 гр. )
олио за напръскване
малко вода за намазване на листите
за сиропа
2 ч.ч. вода
2 ч.ч захар
кората от един лимон
( аз сложих 1/2 ч.л смлени комбинирани коледни подправки - индийско орехче,джинджифил,канела и карамфил)
начин на приготвяне
взимате една кора и я намазвате от тясната страна в края с вода а цялата кора напръсквате с пулверизатор с олио ( аз нямам за това намазах с четка) ,отгоре слагате втора кора ,с която процедирате по същия начин (аз слагах по три кори ) и започвате да нагъвате корите от ненамазаната страна към намазаната
получава се руло, нарязва се на парченца ,които се пържат до порозовяване и веднага се слагат в сиропа
държат се малко в него,докато се изпържи следващата партида
ето тук е начина на приготвяне нагледно
а ето и моите вкусотийки
ммм ,ако сте любители на сладкото ще ги харесате,бързи,икономични и сладки
ДА ВИ Е СЛАДКО
Вече са ми в плановете тези сладки.Толкова са изкусителни ,че няма как да ги подмина!
ОтговорИзтриванеПоздравявам те за чудесния резултат!
Хубава вечер!
Мира,направо им станахме луди фенове :)))
Изтриванемного ги харесах заради малкото продукти,идеални за гости
благодаря ти много
прегръдки
хехе,че интересно име,че и самите сладки ме заинтригуваха като направа!
ОтговорИзтриванеМиме,днес ни споделяш нещо наистина оригинално!
Благодаря!
Хубава вечер пожелавам!
Елексирче,много съм благодарна на дамата,която публикува рецептата,не очаквах,че ще е такава вкусотия,свекърва ми даже каза,че били по-хубави от баклава даже :))
Изтриванепоздрави
Невероятни са!
ОтговорИзтриванеМарго,благодаря ти мила
Изтриванепрегръдки и хубава вечер
Това пък не би ми хрумнало да го правя, ако не бях видяла тук сега;)
ОтговорИзтриванеИнтересно е също колкото и името си!
Лека нощ, Мириам!
Мъхче и на мен не ми е хрумвало да ги пържа,иначе по този начин горе долу съм правила охлювчета с плънка от орехи и канела
ОтговорИзтриванелека нощ мила и на теб
прегръдки
Мила Мария, с изненада откривам днес твоят блог:) Не знаех, че го има и много съм изненадана да видя тази рецепта така хубаво и подробно представена от теб! Браво не теб, много хубави неща твориш, продължавай все така и успех във всяко твое начинание!
ОтговорИзтриванеМаги,благодаря ти много за хубавите думи и добре дошла
Изтриваненадявам се да се чувстваш удобно и да ти е приятно в моята кухня :)
прегръдки