.

.

неделя, 5 февруари 2012 г.

Мързелив тутманик от сух хляб

Като всяка домакиня и майка и аз се чудя каква да бъде закуската всяка сутрин,и ако през седмицата ми се разминава приготвянето на хапване в големи количества ( и мъжо ,и аз си хапваме добре ,а и с този пубертет направо трябва хладилника винаги да е отворен,а и свекито е добро подкрепление в изяждането :))
то събота и неделя вече няма как 
тази рецепта ме грабна с бързото и лесно приготвяне,а може и да се импровизира,може да се направи и като пица,вместо яйца и сирене,може да се сложат домати ,колбас и кашкавалче 
рецептата я видях от  Марияна Цвяткова в "НАШИТЕ ВКУСОТИЙКИ" и веднага реших да я пробвам




Мързелив тутманик от сух хляб




ще ви напиша рецептата,както я е публикувала Мариянчето ,аз увеличих малко продуктите за да стигне за всички,а и малкия много го хареса 



ПРОДУКТИ:


сух хляб-малко повече от половин хляб
3-4 яйца
150 гр сирене
1/2 ч.ч олио
1 коф.кис.мляко
1 равна ч.л.сода бикарбонат угасена в млякото


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Намажете си по-голяма тава с мазнина,нарежете или накъсайте хляба на парченца(къшеи),



натрошете сиренето отгоре.В купа разбийте яйцата,кис.мляко със содата,добавете олиото и със тази смес залейте хляба.Разбъркайте хубаво да се поеме сместа от хляба и отгоре го пртиснете леко да се изравни.По желание може да сложите масло или маргарин,но тогава намалете олиото в сместа.Включете си фурната да загрява.Докато загрее тутманика престоява и попива хубаво сместа.Сложете да печете на 180 градуса и като се зачерви го извадете.поръсете с водичка и завийте да се задуши.


аз направо сложих тавата на масата,дадох големите лъжици и ......





Да Ви е сладко!!!

14 коментара:

  1. Еха Мимкааа много го обичам този фалшив тутманик..
    При тебе се е получил много добре и вкусно, вижда се от изяденото.:)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зи4е тази закуска я сложих в графата бързо и лесно
      а и е непретенциозна
      може да си изчистиш хладилника :))
      хубава вечер

      Изтриване
  2. Мм, Миме, много вкусно звучи :) Вземам си направо от тавичката :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. мерси Зори,то ей така много обичат моите хора
      само направих айрян и сложих тавата

      Изтриване
  3. Еха! Страхотна идея, веднага ще се възполвам от нея. Гого ще има допълнение към менюто :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Елена,радвам се че ти хареса,Дени лапаше хапките една след друга,което не се беше случвало отдавна,какъвто е капризен
    Надявам се и на Гого да му хареса,ще чакам отзиви
    прегръдки и една хубава предстояща нова седмица

    ОтговорИзтриване
  5. Миме, последните снимки ме грабнаха!!! А рецептата е много вкусна. Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесна идея! В къщи винаги остава хляб и все се чудя какво да го правя само и само да не го изхвърлям, че ми е грях. Поздрави и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна идея, Miriams! Винаги може да потрябва и да спаси положението. Благодаря ти, че я сподели.
    Пожелавам ти една прекрасна седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. И у нас е много на почит,когато се чудя как да употребя стар хляб.
    Откак приятелка ме научи на тази рецепта преди няколко години често съм я правила,дори във вариант пица,а при теб така хубаво се е запекла с хрупкави връхчета,Миме,мммм!С лъжицата си е съвсем добре! :))

    ОтговорИзтриване
  9. благодаря ви много момичета
    от понеделник нямах достъп до компа ,но ще си наваксам
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  10. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  11. Днес опитахме и в нашия дом тази рецепта, при която всички останаха изумени и с пълни усти. :) Така че дори почти година по-късно си остава страшна и уникална рецепта! Благодаря за което.

    Ето как се получи у нас мързеливият тутманик:
    http://s7.directupload.net/file/d/3148/54uhsdhl_jpg.htm

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието!
      Получил се е страхотен!
      поздрави и хубав следобед

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...