то събота и неделя вече няма как
тази рецепта ме грабна с бързото и лесно приготвяне,а може и да се импровизира,може да се направи и като пица,вместо яйца и сирене,може да се сложат домати ,колбас и кашкавалче
рецептата я видях от Марияна Цвяткова в "НАШИТЕ ВКУСОТИЙКИ" и веднага реших да я пробвам
Мързелив тутманик от сух хляб
ще ви напиша рецептата,както я е публикувала Мариянчето ,аз увеличих малко продуктите за да стигне за всички,а и малкия много го хареса
ПРОДУКТИ:
сух хляб-малко повече от половин хляб
3-4 яйца
150 гр сирене
1/2 ч.ч олио
1 коф.кис.мляко
1 равна ч.л.сода бикарбонат угасена в млякото
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Намажете си по-голяма тава с мазнина,нарежете или накъсайте хляба на парченца(къшеи),
натрошете сиренето отгоре.В купа разбийте яйцата,кис.мляко със содата,добавете олиото и със тази смес залейте хляба.Разбъркайте хубаво да се поеме сместа от хляба и отгоре го пртиснете леко да се изравни.По желание може да сложите масло или маргарин,но тогава намалете олиото в сместа.Включете си фурната да загрява.Докато загрее тутманика престоява и попива хубаво сместа.Сложете да печете на 180 градуса и като се зачерви го извадете.поръсете с водичка и завийте да се задуши.
аз направо сложих тавата на масата,дадох големите лъжици и ......
Да Ви е сладко!!!
Еха Мимкааа много го обичам този фалшив тутманик..
ОтговорИзтриванеПри тебе се е получил много добре и вкусно, вижда се от изяденото.:)
Прегръдки!
Зи4е тази закуска я сложих в графата бързо и лесно
Изтриванеа и е непретенциозна
може да си изчистиш хладилника :))
хубава вечер
Мм, Миме, много вкусно звучи :) Вземам си направо от тавичката :)
ОтговорИзтриванемерси Зори,то ей така много обичат моите хора
Изтриванесамо направих айрян и сложих тавата
Еха! Страхотна идея, веднага ще се възполвам от нея. Гого ще има допълнение към менюто :)))
ОтговорИзтриванеЕлена,радвам се че ти хареса,Дени лапаше хапките една след друга,което не се беше случвало отдавна,какъвто е капризен
ОтговорИзтриванеНадявам се и на Гого да му хареса,ще чакам отзиви
прегръдки и една хубава предстояща нова седмица
Миме, последните снимки ме грабнаха!!! А рецептата е много вкусна. Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея! В къщи винаги остава хляб и все се чудя какво да го правя само и само да не го изхвърлям, че ми е грях. Поздрави и усмихната нова седмица!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея, Miriams! Винаги може да потрябва и да спаси положението. Благодаря ти, че я сподели.
ОтговорИзтриванеПожелавам ти една прекрасна седмица!
И у нас е много на почит,когато се чудя как да употребя стар хляб.
ОтговорИзтриванеОткак приятелка ме научи на тази рецепта преди няколко години често съм я правила,дори във вариант пица,а при теб така хубаво се е запекла с хрупкави връхчета,Миме,мммм!С лъжицата си е съвсем добре! :))
благодаря ви много момичета
ОтговорИзтриванеот понеделник нямах достъп до компа ,но ще си наваксам
прегръдки
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеДнес опитахме и в нашия дом тази рецепта, при която всички останаха изумени и с пълни усти. :) Така че дори почти година по-късно си остава страшна и уникална рецепта! Благодаря за което.
ОтговорИзтриванеЕто как се получи у нас мързеливият тутманик:
http://s7.directupload.net/file/d/3148/54uhsdhl_jpg.htm
Благодаря за доверието!
ИзтриванеПолучил се е страхотен!
поздрави и хубав следобед