Докато се лутах из интернет пространството и се чудех какво да направя на малкото капризно диваче за закуска изведнъж попаднах на тези соленки,видяха ми се толкова апетитни,че запретнах ръкави и ги забърках
нямах си и идея с какво се захващам,нямам кой знае какъв опит с парено тесто и ми беше "тъмна индия" но соленките станаха учудващо вкусни,имам чувството,че ако бях ги започнала нямаше да останат за децата,за това си взех само едничка
СОЛЕНКИ ОТ ПАРЕНО ТЕСТО
Рецептата я видях при МАРИЯ ,но аз направих доза и половина,а следващият път няма да направя тази грешка а ще направя тройна доза
продукти
пиша тези,които съм използвала аз,вие вижте оригиналната рецепта на посочения линк
375 мл прясно мляко
1 пакетче масло от 125 гр
щипка и половина сол
240 гр брашно
4 яйца
180 гр сирене
жълтък за намазване
ким или маково семе по желание за наръсване
приготвяне
първо слагаме тенджерка на котлона ,в която сме сложили прясното мляко, маслото и солта,когато сместа заври изсипваме всичкото брашно наведнъж и бъркаме докато не започне да се отделя от съда,сваляме от котлона и изчакваме да изстине
когато е вече изстинало слагаме яйцата едно по едно,като след всяко яйце бъркаме енергично докато го поеме сместа,тогава слагаме следващото
след това прибавяме и сиренцето
шприцоваме розички върху хартия за печене,или както е в моя случай- правим топчета
по желание намазваме с жълтък и поръсваме с маково семе или ким
печем на 180 градуса до порозовяване
ноо имат един недостатък-ще свършат много бързо
Да ви е сладко приятели
.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Представена публикация
Розички с варен жълтък
Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...
-
Здравейте, приятели. Сестричката ми скоро ходи на разходка в Турция и освен пресният кадаиф, който си бях поръчала ( скоро ще ви...
-
И като съм на вълна круши ще ви покажа и днешният сладкиш Подобен сладкиш правеше преди години свекърва ми,но с ябълки.Сега мога да кажа с...
-
Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...
Чудесни са :)
ОтговорИзтриванеВзимам си една с кафето!
Хубав ден!
Хубав и слънчев ден Дани
ИзтриванеМиме, тези соленки са ми любимите! Не мисля, че има по-вкусни от тях! Мама ги беше открила и оттогава постоянно ги приготвяме щом имаме възможност! Твоите са супер и веднага ме подсетиха, че скоро и аз трябва да забъркам едни :) А при тях определено "бъркам" е най-важното понятие ;)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Зори,да бъркане голямо,но си заслужава,разкош
ОтговорИзтриванепрегръдки и прекрасен ден ти желая
Ммм чудесни са! Аз още не съм правила нищо от парено тесто, мисля че това е чудесна рецапта, с която да опитам. Снимките са страхотни! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЯна мъжлетата много ги харесаха,като започнаха нямаха спиране :)) със сигурност ще ги направя пак,но повече
Изтриванехубав следобед мила
Здравей,Мария!Много ми хареса рецептата!
ОтговорИзтриванеТолкова нежни и апетитни са станали соленките,направо неустоими!
Ще пробвам някой ден,благодаря за идеята!
Приятен следобед!
Благодаря Мира за хубавите думи,ако искаш пробвай с оригиналната рецепта ,тя е малка дозичка
Изтриванежелая ти много слънце и усмивки
Преди много години правих тулумбички от парено тесто.Тези соленки изглеждат супер...дечицата ще си хапнат с наслада...
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Живе отдавна исках да си направя и еклери и толумбички,но първият ми опит с парено тесто беше пълен провал (сега се замислям защо ли,този път стана толкова лесно) и за това пробвах с тази рецепта
Изтриванеще се прави всичко май :)))
желая ти хубав следобед и приятна вечер
прегръдки
Миме,разкошни са!
ОтговорИзтриванеОтдавна се каня и еклери да направя,и такива соленки,но все ги прескачам.За утре май вече ще ги насроча,толкова си убедителна,мила!
Приятен ден!
Елексирче сега вече ще се престраша и еклери да си направя :),а от там и еклерова торта мммм,правила съм но с купешки...
ОтговорИзтриванеаз пак се размечтах хаха
мерси мила
прегръдки и мнооого хубав следобед
Е тази рецепта веднага я записвам, да не забравя, че много ще ме яд:). Толкова вкусни топченца си направила, Мимс! Представям си децата как им се радват. Парено тесто не съм правила, канех се по една рецепта на Пепчо, ама все още не съм пробвала, толкова неща искам да направя, а дните и нощите не стигат:). Отново си направила чудесни снимки, прегръщам те!
ОтговорИзтриванеКандиии и на мен все не ми стигат ни дните ,ни нощите :)))
ОтговорИзтриванеблагодаря ти миличка,сега пък аз ще потърся рецептата на пеп4о ,а нейното какво е
прегръдки и хубава вечер миличка
Страхотно изглеждат, утре ще ги правя на децата!
ОтговорИзтриванедано ги харесат дечицата ,наистина са много пухкави
Изтриванехубава вечер
Ех, че хубави пухчета!!
ОтговорИзтриванеТака ми се иска да съм ги опитала вече;)
Дано скоро успея,...., много ми хареса идеята, благодаря и на теб, и на Мария;)!
Мъхче,благодаря мила
Изтриванеи аз съм много благодарна,че Мария е споделила с нас рецептата,много сполучливи соленки и са подходящи за празници за почерпка
прегръдки
Умирам за сън, но не мога да не напиша, колко апетитни и предизвикателни са топченцата. Miriams , аз също правя еклери от такова тесто, получават се превъзходни, така че опитвай смело! :))) А тези топченца ще ги опитам, веднага щом ми остане малко време, чудесни са, може и да ги сънувам тази нощ :))))).
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Miriams a от мен сега лека нощ, а също и един прекрасен ден още със събуждането ти!
Венеттааа,мерси миличка,хубавите ти думи ще ми направят чудесен деня
ОтговорИзтриванепрекрасен,усмихнат петък ти желая
прегръдки
А сода не се ли слага?
ОтговорИзтриванездравейте
ОтговорИзтриванене не се слага сода,рецептата е такава каквато я виждате,ако искате кликнете на линка който съм дала (Мария)
хубав ден