.

.

сряда, 1 февруари 2012 г.

Шоколадов сладкиш с майонеза

търсих,търсих и се учудих как така не съм споделила моето изпълнение на невероятният шоколадов сладкиш на sladka hapka
правила съм го няколко пъти и е просто разкошен,приготвих от него за работата на съпруга ми и обрах овациите 
стига толкова приказки,сладкиша говори сам за себе си


ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ С МАЙОНЕЗА




Нужните продукти са:

1ч.ч. майонеза - 1 опаковка от 200 г.
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. (1 п. от 10 г) бакпулвер 
ванилия (по желание)

За глазурата - шоколад и масло в съотношение 2:1.



В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма (аз използвам или тортена форма с ринг или електрическа тенджера от преди доста години)
Печете 25 мин в загрята на 180 г С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Забележка - ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 мин., а температурата - на 160г С.
За да приготвите глазурата, най-напред разтопете на водна баня или в МВ (аз разтварям на водна баня ) шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.

След изпичане, извадете сладкишът да изтине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата. 


аз съм правила глазурата с два шоколада на своге с лешници или с крема на 
labrex(или мажа с крема и покривам с глазурата),той става доста стегнат 

Крема на labrex:
 1 пакетче крема сирене, 
1 голяма кофичка заквасена сметана , 
1 крем без варене Оле на Йоткер (ванилия ,без да се добавя вода,направо сух) 
и 1 ч.ч. пудра захар
 (аз слагам 3/4 ч.ч. захар и след като го разбия добавям течна сметана до нужната гъстота защото го правя малко по-рядък)
всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.

този сладкиш ми е любим и се надявам всички да го опитате
ДА ВИ Е СЛАДКО


4 коментара:

  1. Ох, този невероятен сладкиш, по едно време го правих толкова често. Как ме подсещаш момиче, май му идва времето:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. и ние го обожаваме и направо се очудих как не съм пуснала рецептата и тук
    за това веднага се поправих и в най-скоро време пак ще го направя
    прегръдки и хубав ден

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей! Преди да се разходя из твоя блог се спрях на този невероятен сладкиш.Правила съм го и в къщи много го харесваме.Твоят изглежда прекрасно!
    Приятен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Мира
    сладкиша наистина е невероятен
    добре дошла в местенцето ми
    хубава вечер

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...