.

.

вторник, 6 август 2013 г.

Пърженки "Чурос"

Много бързи и вкусни!
Рецептата ми я преведе майка от една хубава гръцка книга,а после я видях и в рецепти от испанската кухня!
Сладките са нещо подобно на нашите японки,но без сироп!




"Чурос"


продукти

300 мл вода
30 г масло
240 г брашно
щипка сол 
2 яйца
3 с.л захар
ванилена захар за поръсване
мазнина за пържене


Възваряваме водата,маслото,щипка сол и захарта,прибавяме брашното и бъркаме сместа до получаване на гладко тесто.



Сваляме от котлона,прибавяме постепенно яйцата и разбъркваме добре.
Шприцоваме тестото в горещата мазнина и пържим .Поставяме на салфетка да попие излишната мазнина и поръсваме с ванилената захар!

Да ви е сладко

12 коментара:

  1. Много ги обичам тия чурета им викам аз.Имаме за фиестаите поставена една караванка за чуроси точно пред къщи че от там се носи аромат в момента и като гледам колко апетитни са станали твоите Чуроси ми се приядоха.:)Спокойна вечер ти желая Миме!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти,Таня!
    Наистина много вкусни,малкия излапа ето тези в чинийката докато пържих другите :))
    спокойна нощ и поздрави

    ОтговорИзтриване
  3. Миме, вкусно предложение са тези "Чурос"! Ще ги опитам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Не съм ги правила,а отдавна им се каня,Миме,а след твоите снимки съвсем съм нетърпелива да си бодна няколко чурос,превъзходни са!Прегръдка и хубаво лято на цялото семейство!

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина изглеждат чудесно, Мими, голяма сладка вкусотия. Прекрасен ден от мен!
    А за тези японки... Много ми е интересно какво представляват, за първи път чувам...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти Гери!
      Ох ,японки,толумбички,тиквени дръжки.... в различните краища на страната им казват с различни
      имена ,но е едно и също - вкууусно
      прегръдки

      Изтриване
    2. Толумбички са при нас, сега вече загрях. ;)
      Определено всичко е вкусно. Прекрасна вечер от мен! :)))

      Изтриване
  6. Познавам ги тези Чурос, покрай Филип :) Казват им Шиши тук и ги продават на улицата в хартиена кесия по 9 броя към 30 см дълги! Голямо ядене пада. Обикновено делим така: Филип изяжда 5, аз 1,5, а мама (ако е тук) 2,5 :) Делба "по братски" ;)
    Много вкусно предложение, Миме :) Размечта ме за моя дял :) Скоро ще можем пак да си купим :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ахаха може и толкова дълги,но шприица ми се счупи и накрая ги оформях на ръка :))
      Поздрави и хубав четвъртък Тики

      Изтриване
  7. Много са вкусни, Мимка! И аз правих преди време и в къщи ги излапаха за секунди:). Не помня рецептата наизуст, дали е като тази, но като гледам резултата, не се и съмнявам колко са сладки! Чудесни са се получили, истински чурос!И аз за японки май не съм чувала, дали ще може да споделиш малко повече. Поздрави, и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти, Кате!
      другия път тройна доза :))
      Толумбички или тиквени дръжки им казват някъде :))
      прегръдки мила

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...