Заех се да търся рецепта и намерих при Мария!
При нея има страхотни рецепти и всичко е обяснено много подробно,снимково и постъпково !
Френска багета
продукти
за 2 багети по около 25 см
3 ч.ч брашно
1 ч.ч. топла вода
1 п . мая на д-р Йоткер - 7 гр
1/2 с.л. сол
малко царевично брашно за поръсване
Сложих всички продукти с изключение на царевичното брашно в контейнера на хлебопекарната и включих на програма тесто ! час и 30 мин.
Втасалото тесто размесваме на плот да му излезе въздуха :) и се разделя на 2 части.
Оформят се фитили и се поставят в намазнена тава .С остър нож се правят прорези и се наръсва с царевично и обикновено брашно.
Оставя се на топло за да втаса!
Пече се на затоплена на 200 градуса фурна около 25 минути
Вкусен хляб с хрупкава коричка.ммммм..........
Точно така, и аз бих си хапнала от багетката с малко сиренце :)) Чудесно предложение, Мими :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Инче!
ИзтриванеХубави почивни дни
поздрави
Ето това е най-лятното ястие за мен - доматки и сиренце. А като има и така вкусно хлебче до тях, друго не ми трябва (е, после и десерт). Чудесно изглежда, Миме!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
Бързо я излапаха моите хора,сиренце има още обаче :))
Изтриванедесерти има :))
хубава събота ,мила
Супер са багетките,да ги захрускаш с ищах!
ОтговорИзтриванеМерси мила!
ИзтриванеХубава вечер