.

.

сряда, 29 февруари 2012 г.

Куркубиня

Това е много бърз и много сладък десерт,подобен на баклавички 
рецептата видях от МАРГАРИТА ВАСИЛЕВА в групата "Нашите вкусотийки"
нямаше как да не ги направя,имах 3 кори останали от баницата за заговезни и веднага ги пробвах,толкова много ни харесаха,че днес купих един пакет кори и направих и с шоколадова заливка,направо да си оближеш пръстите


куркубиня


нужни продукти


един пакет кори за баница (аз ползвах "Фамилия " 500 гр. )
олио за напръскване
малко вода за намазване на листите



за сиропа 
2 ч.ч. вода
2 ч.ч захар
кората от един лимон 
( аз сложих 1/2 ч.л смлени комбинирани коледни подправки - индийско орехче,джинджифил,канела и карамфил)




начин на приготвяне 
взимате една кора и я намазвате от тясната страна в края с вода а цялата кора напръсквате с пулверизатор с олио ( аз нямам за това  намазах с четка) ,отгоре слагате втора кора ,с която процедирате по същия начин (аз слагах по три кори ) и започвате да нагъвате корите от ненамазаната страна към намазаната 
получава се руло,  нарязва се на парченца ,които се пържат до порозовяване и веднага се слагат в сиропа
държат се малко в него,докато се изпържи следващата партида


ето тук е начина на приготвяне нагледно


а ето и моите вкусотийки












ммм ,ако сте любители на сладкото ще ги харесате,бързи,икономични и сладки 
ДА ВИ Е СЛАДКО

10 коментара:

  1. Вече са ми в плановете тези сладки.Толкова са изкусителни ,че няма как да ги подмина!
    Поздравявам те за чудесния резултат!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира,направо им станахме луди фенове :)))
      много ги харесах заради малкото продукти,идеални за гости
      благодаря ти много
      прегръдки

      Изтриване
  2. хехе,че интересно име,че и самите сладки ме заинтригуваха като направа!
    Миме,днес ни споделяш нещо наистина оригинално!
    Благодаря!

    Хубава вечер пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елексирче,много съм благодарна на дамата,която публикува рецептата,не очаквах,че ще е такава вкусотия,свекърва ми даже каза,че били по-хубави от баклава даже :))
      поздрави

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Марго,благодаря ти мила
      прегръдки и хубава вечер

      Изтриване
  4. Това пък не би ми хрумнало да го правя, ако не бях видяла тук сега;)
    Интересно е също колкото и името си!
    Лека нощ, Мириам!

    ОтговорИзтриване
  5. Мъхче и на мен не ми е хрумвало да ги пържа,иначе по този начин горе долу съм правила охлювчета с плънка от орехи и канела
    лека нощ мила и на теб
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  6. Мила Мария, с изненада откривам днес твоят блог:) Не знаех, че го има и много съм изненадана да видя тази рецепта така хубаво и подробно представена от теб! Браво не теб, много хубави неща твориш, продължавай все така и успех във всяко твое начинание!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Маги,благодаря ти много за хубавите думи и добре дошла
      надявам се да се чувстваш удобно и да ти е приятно в моята кухня :)
      прегръдки

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...