.

.

петък, 27 януари 2017 г.

Домашна дърпана баница със сирене

Здравейте!
Втори опит за дърпана баница от моя страна :)
Напълно успешен!















Водих се по рецептата на Кокона

А клипа е страхотна помощ.


продукти :

400 мл вода
около 700 г брашно
2 с.л олио
2 с.л. оцет

за плънката

4 яйца
400 г сирене
200 г к.мляко


олио за намазване




Смесвате в купа водата,олиото,оцета и постепенно с разбъркване добавяте брашно




Прибавяте брашно докато стане меко тесто






Прехвърляте върху набрашнена повърхност и месете докато се получи меко,нелепнещо тесто.
Разделяте на 6 топки,като измесвате всяка топка поотделно и оставяте настрани.




С точилката разточвате всяка топка с диаметър около педя и оставяте върху плат да си починат.






През това време си правите плънката!
Намачквате с вилица сиренето.Добавяте яйцата и след като разбъркате добавяте и киселото мляко.

Всяка питка намазвате обилно с олио.





Ако никога не сте правили дърпана баница,то клипа ще ви бъде от голяма полза,гледайте как се оформят корите.






Раздърпвате кората възможно най-голяма,като внимавате да не се накъса.Отстранявате краищата,където е по-дебело,нанасяте от плънката и с помощта на чаршафа завивате кората на фитил.
Всеки фитил нареждате като охлюв,един около друг без да ги слагате много плътно.







Намазвате готовата баница обилно с мазнина,ако остане след печенето в тавата я отлейте.
Печете на 180-200 градуса до златист загар.

След като я извадите я покривате с кърпа.ако желаете я напръскайте с вода или я намажете с масло.













Да ви е сладко


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...