.

.

вторник, 24 януари 2017 г.

Лучник

Здравейте!Никога през живота си не бях яла лучник,сякаш никога не съм имала мотивация да направя и опитам тази вкусотия.Отчитам го за огромна грешка :))
Една дама,в един форум  ми показа това изкушение и нямаше как да не стана и да поправя грешката си и тъй като съм на 90 дневната диета то рецептата е приспособих за въглехидратен обяд.



продукти

* 500 г брашно
* 280 мл топла вода
* 1 п. суха мая (д-р Йоткер - 7 г )
* 1 ч.л. захар
* 1 ч.л сол
* 1 с.л. олио

за плънката

* 1 кг лук
* 2 ч.л от Подправката на Маги





Изсипвате маята в топлата вода,добавяте захарта,малко от брашното и оставяте настрани да 
шупне.
Изсипвате пресятото брашно в голяма купа.
Правите кладенче и слагате вътре солта,а след това и вече шупналата мая.
Добавяте олиото и омесвате меко тесто.Оставяте настрани докато си приготвите плънката.




Нарязвате лука на полумесеци и го задушавате до омекване,прибавяте подправката и разбърквате.
(Може да добавите праз, гъби,задушено месо или каквото пожелаете)






Когато плънката ви е готова взимате тестото и го разделяте на две части,като едната трябва да е по-голяма.
Взимате съда ,в който ще печете лучника и го застилате с хартия за печене.
Разточвате по-голямото парче тесто на кръгла кора и слагате плънката като я разстилате по ширината на кръга без да стигате до края на кората.
Отгоре слагате разточената по-малка кора и захлупвате с краищата на долната кора.




Печете на 180 градуса до готовност и покривате с кърпа за няколко минути!






Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Ти, сериозно ли, Мимка? По вашият край явно не е популярен. Страхотно ти се е получил.
    В лука може да добавяш спанак, кайма и каквото пожелаеш, но на нас също много ни допада само чист. Най-добре ми се получава с тесто за пица, по-тъничко и хрупкаво, нещо като твоят, мама пък го прави с по-дебело тесто, като за питка, пак е вкусен, на малки закуски също, на няколко пласта може... Отплеснах се малко, но наистина е любима храна и вкъщи, просто да те подсетя как да го разнообразиш:)
    Давай едно парче сега, кат си го направила толкова изкусителен:). Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси,Бонбонче.
    Не знам дали е известен или не,ама не ме е привличало като идея :))
    Покрай това разделно хранене си търся различни неща,а тестото,което използвах е точно за пица :))
    Прегръдки

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам лучник, и у дома се харесва.
    И от твоят ще се отчупя:)

    ОтговорИзтриване
  4. Веси,и аз вече го обичам и ще го правя отново :)
    Хубав ден

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...