рецептата е от ТУК
Свинско със зеленчуци по китайски
500 г свински бут
2 моркова
3 червени пиперки
2 тиквички
3-4 стръка пресен лук
2 с.л. нишесте
1 ч.ч. вода за разтваряне на нишестето
олио за пържене
за овкусяване си правите микс от сосове
тъмен соев сос
светъл соев сос
чили сос
( рибен сос,хойсин сос)
прясно настърган джинджифил
Нарежете месото на много тънки ивици.
Моркова нарежете на тънки пръчици,пиперката също нарежете на ивици.
От тиквичката изрязвате кората и месната част ,без частта със семената и я нарязвате .
Лука също нарязвате на ситно.
Загрейте олиото докато зацвърчи и изпържете свинското месо.
Добавете морковите и разбърквайте.
След като си променят цвета добавете чушките,а след това и тиквичката.
Не гответе продължително,за да запазят зеленчуците свежестта си.
Разтворете нишестето във водата и микса от сосове и залейте ястието.
Бъркайте,защото нишестето много бързо се сгъстява.
Сервирайте горещо.
Насипете обилно със зеления лук
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!