.

.

неделя, 1 януари 2017 г.

Пиле жулиен


Пиле жулиен







Здравейте приятели.
Това беше едно от ястията на трапезата ни по празниците.
Бързо за приготвяне и непретенциозно.


продукти

1 кг пилешко филе 
300 г кисели краставички
400 мл готварска сметана
250 г топено сирене
150 г бекон
150 мл бяло вино
1 с.л. горчица

олио,черен пипер,сол



Местото,киселите краставички и бекона се нарязват на тънки ивици.
Местото се запържва в олиото от всички страни.Овкусява се със солта и черния пипер(може да добавите и босилек).
След като добие златист цвят се добавят бекона и киселите краставички.
Задушават се леко и се загасят с виното.
Добавя се горчицата.
Къкри докато се изпари виното.
След това слагате парченцата топено сирене,а след като се стопи наливате и готварската сметана.
Разбърквате и готвите до желаната гъстота.



Пиле жулиен се сервира горещо.
Да ви е сладко

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...