Коледен венец с канела и марципан
Честита Коледа ,приятели!
Здраве и мир в домовете Ви!
Освен традиционните коледни меденки,
тази година сложих и този венец на трапезата ни.
рецептата от тук
продукти:
за тестото
* 125мл топло мляко
*50 г масло
*125г кафява захар
*350 г брашно
*1 яйце
*1 п суха мая от 7 г
за пълнежа
*50 г размекнато масло
*50 г кафява захар
*50 г бадемов марципан
*2 с.л. канела
за декорация:
филирани бадеми,зърна от нар,сушени червени боровинки
Ако като мен използвате хлебопекарна за замесване на тестото,то сложете всички продукти в нея и включете на програма тесто,моята трае 1.30 ч.
(Ако замесвате на ръка влезте тук и вижте подробното обяснение.)
Изсипете втасалото тесто на набрашнен плот и разточете на правоъгълна кора.
Намажете със смесените продукти за плънката и навийте на руло.
Разрежете го на две по дължина и усучете двете части като внимавате отрязаната страна да сочи нагоре.
Оформете на венец,поставете в подходящ съд,застлан с хартия за печене и посипете с бадемите или друго по желание.
Оставете да втаса отново докато удвои обема си.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 35 минути.
Поръсете с пудра захар ,оставете да се охлади и нарежете!
Консумирайте с кафе,топъл шоколад и огромно удоволствие.
ДА ВИ Е СЛАДКО
Чудесен празничен коледен венец ! Прекрасно предложение и за Коледа, и за Нова година.Честито Рождество Христово ! Честита Колада ! Весели, мирни и благословени празнични дни ! Здраве и благополучие в семейството !
ОтговорИзтриванеВесели празници !
Благодаря от сърце.
ИзтриванеВесело посрещане на 2017 г, здраве и благоденствие и на вас.
Светли празници