.

.

петък, 14 декември 2012 г.

БМЧК Сливен

Здравейте приятели!
Преди известно време бях пуснала такава публикация,но докато триех черновите съм я изтрила погрешка!
Тъй като тази доброволна инициатива буди уважение и повече хора трябва да се включват към нея,ще я пусна още веднъж с допълнения и като едно начало на нещо ново в "На гости в моята кухня! 

***************************************************************************


В началото не бяхме много съгласни с желанието на големият син да се запише доброволец към БМЧК-Сливен,защото програмата му е много натоварена,имат по 7-8-9 часа в училище и има дни когато се прибира около 16 часа.
Но момчето ни показа,че е пораснало и се справя със задълженията в училище и извън него!
Много се гордеем с него!Порасна и стана добър Човек!
Обичаме те миличък (въпреки не винаги да сме на едно мнение:))
на снимките момчето ни и приятелката му са оградени с червено






За БМЧК
Българският младежки Червен кръст (БМЧК) е доброволна младежка организация, която е неразделна част от Българския Червен кръст и принадлежи към Международното младежко червенокръстко движение. Чрез своите доброволци в цялата страна и посредством своите програми за обучение, дейности и услуги, БМЧК приобщава децата и младите хора към хуманитарните ценности и принципи, работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, извършва застъпничество за подобряване на благосъстоянието им и насърчава толерантността и недискриминацията, уважението към различията и културното многообразие.





„ Учене през целия живот”

На 11 ноември /неделя/ 2012г. се проведе фестивал за 


„ Учене през целия живот”, който се организира от

 Регионален инспекторат по образованието – Сливен и местния Съвет за учене през целия живот. Доброволци от БМЧК - Сливен бяха включени в програмата на фестивала в две училища – 11СОУ „К.Константинов” и 12 ОУ „ Ел.Багряна”. По време на спортните мероприятия, два екипа на МАЕ направиха демонстрация по оказване на първа долекарска помощ


*********************************************************************************Втори транш в Сливен 






 
На 13.11.2012г. в централен пункт в ДКЦ-2 областния управител г-н Марин Кавръков откри 2-ри етап от раздаването на продуктите по Програмата „Разпределяне на хранителни продукти на най-нуждаещите се лица от интервенционните запаси на ЕС”. Той изрази надежда, че продуктите от първа необходимост ще подпомогнат за зимата домакинствата на възрастните хора.



**********************************************************************




В Сливен се раздаваха листовки с „Десетте заповеди за водача”






Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия беше отбелязан на 18 ноември, неделя в Сливен. Това е ден, в който граждани, организации и различни институции обединяват своите усилия и призовават всички да бъдат по-разумни и внимателни в своите действия като участници в движението по пътищата. Статистиката сочи, че всеки месец по пътищата на нашата страна над 700 са пострадалите от пътнотранспортни произшествия, 55 от тях загиват. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки.
По инициатива на БЧК – Сливен и Пътна полиция на оживени места и кръстовища в Сливен бяха раздавани листовки с „Десетте заповеди за водача”, с които да се повиши вниманието на водачите на моторно - превозни средства към безопасното шофиране. На съвестните водачи, спазващи правилата бяха раздавани играчки от доброволци на БМЧК.
ОС на БЧК - Сливен






 



*********************************************************************** 



Клуб „Млад приятел на БЧК” при ОУ „Никола Йонков Вапцаров”, с. Бяла паланка, общ. Твърдица проведоха на 28.11.2012г. благотворителен базар. 




Доброволците за втора година организират такъв базар, като целта им бе да възпитат чувство за хуманност и състрадание у съучениците си към деца в неравностойно положение. По – голямата част от децата бяха приготвили заедно с родителите си сладки, кексове, курабийки и други лакомства. В центъра на селото бяха разположени масите и много хора се отзоваха на призива на доброволците. Бяха събрани 235,74 лв. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на лекарства и памперси за ДМСГД гр. Сливен и учебни помагала и материали за Помощно училище гр. Сливен.


**********************************************************************




По повод 1- ви декември - Световния ден за борба със СПИН, доброволците от БМЧК Сливен проведоха АНТИСПИН кампания с посланието „Животът е безценен”. На главната улица раздаваха информационни брошури на БМЧК „ Прегръдката не убива. Дискриминацията – да!”. Закачваха на гражданите Червената панделка, която е международен символ на солидарност към хората, живеещи с вируса на СПИН.













С тази публикация започвам поредица в блога под името "Покажи доброто"
ще следя и ще ви запознавам с акциите провеждани в града ни и да се надяваме още много млади хора да се включат като доброволци към БМЧК

2 коментара:

  1. Браво на децата и на всички правещи добрини!
    Много се радвам на такива хора и с дълбок поклон им казвам ,БЛАГОДАРЯ!
    Инициативата ти ми харесва много и дано се включат още повече хора в това начинание!
    ПРЕГРЪДКИ МИЛИЧКА!

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...