.

.

петък, 23 август 2013 г.

Френска багета

Преди три седмици си купих подобни хлебчета от BILLA и бях очарована от вкуса!
Заех се да търся рецепта и намерих при Мария!
При нея има страхотни рецепти и всичко е обяснено много подробно,снимково и постъпково !


Френска багета


продукти

за 2 багети по около 25 см

3 ч.ч брашно
1 ч.ч. топла вода
1 п . мая на д-р Йоткер - 7 гр
1/2 с.л. сол
малко царевично брашно за поръсване


Сложих всички продукти с изключение на царевичното брашно в контейнера на хлебопекарната и включих на програма тесто ! час и 30 мин.


Втасалото тесто размесваме на плот да му излезе въздуха :) и се разделя на 2 части.
Оформят се фитили и се поставят в намазнена тава .С остър нож се правят прорези и се наръсва с царевично и обикновено брашно.

Оставя се на топло за да втаса!
Пече се на затоплена на 200 градуса фурна около 25 минути




Вкусен хляб с хрупкава коричка.ммммм..........

6 коментара:

  1. Точно така, и аз бих си хапнала от багетката с малко сиренце :)) Чудесно предложение, Мими :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Инче!
      Хубави почивни дни
      поздрави

      Изтриване
  2. Ето това е най-лятното ястие за мен - доматки и сиренце. А като има и така вкусно хлебче до тях, друго не ми трябва (е, после и десерт). Чудесно изглежда, Миме!
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бързо я излапаха моите хора,сиренце има още обаче :))
      десерти има :))
      хубава събота ,мила

      Изтриване
  3. Супер са багетките,да ги захрускаш с ищах!

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...