Топящо се в устата съвършенство!!!!
Елементарно, а толкова вкусно!
Какво да правите ако Ви останат белтъци?!
Това е решението!
Необходими продукти:
за целувчените подложки :
3 белтъка
1/2 ч.ч кристална захар
1/2 ч.ч пудра захар
1 ч.л нишесте ванилия
за крема
250 г маскарпоне
2 с.л пудра захар
4 ягоди нарязани на ситно
1 п. бурбонска ванилия
за украса
ягоди
Разбивате белтъците до меки върхове и добавяте кристалната захар!
Продължавате разбиването като постепенно добавяте и пудрата захар!Продължавате разбиването докато получите гъста лъскава смес.
С помощта на шприц или пош оформяте целувки във формата на гнездо върху хартия за печене.В зависимост от размера си определяте и времето за печене.
Печете на 150 градуса около 40 минути (преценявате от фурната)
Докато се пекат си приготвяте крема като разбивате с миксер маскарпонето,захарта,ягодите и ванилията!
Малко преди да сервирате десерта слагате от крема върху целувките и гарнирате с нарязани ягоди!
Много нежна консистенция,ароматно и вкусно!
Поглезете сетивата си!
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!