Виенски шницел се приготвя от телешко месо тънко начукано,панирано в брашно, яйце и галета.
Съществува и вегетариански шницел приготвен от смлени зеленчуци,сирене,яйце и галета.Този шницел също се панира преди да се изпържи.Но съществува и друг вид шницел - този от кайма.
Много рецепти има в интернет пространството.Всеки намира рецепта,на която да се довери !
Аз се доверих на Вероника.
продукти за 5 порции
500 г кайма смес(осолена)
1 глава лук
черен пипер на вкус
чубрица на вкус
1/2 ч,л сладък червен пипер
1 филия хляб потопена в прясно мляко и изцедена
1 яйце
за панировката
2 яйца
галета
Всички съставки се смесват и се омесва гладка смес.
Взимат се 5 найлонови торбички или 5 парчета от домакинско фолио
Разделяте сместа на 5 равни части и от тях с мокри ръце върху найлоните се оформят шницели.
Завивате ги и ги прибирате във фризер докато се стегнат!Не е нужно да замръзват дълбоко.
След като се стегнат,потапяте всеки шницел в разбитите яйца,после в галетата и пържите в загрята мазнина до златисто
Изпържените шницели поставяте върху кухненска хартия.
Сервирате топли с подходяща гарнитура!
Чудесна идея! И определено ще опитам да ги изпека, вместо изпържа. Със салата според сезона ще са страхотни.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Тили.
ОтговорИзтриванеМного добра идея да се изпекат във фурна,по-здравословно,ще се пробва!
Но така или иначе влизат в графа любими,защото са едно от малкото неща,които хапва малкия !
Хубав ден и поздрави