Пълнозърнест хляб със сусам
рецептата е от тук
продукти
2 ч.ч пълнозърнесто брашно
3 ч.ч бяло брашно
1 ч.л. сол
40 г захар
1 п. мая на д-р Йоткер (7 г)
1 ч.ч. топло мляко
3/4 ч.ч. топла вода
60 мл зехтин (аз сложих олио)
2 с.л сусам
Аз замесих тестото в машината за хляб,като първо сложих млякото,водата,захарта и маята ,а след това първо пълнозърнестото, а после и бялото брашно. Ако нямате такава,следвайте инструкциите тук
Сусама добавях по време на месеното!
След като втаса тестото,го разделих на две,поръсих с брашно и направих разрези с остър нож!
Оставих да втаса докато удвои обема си!
Печете в загрята на 180 градуса фурна,докато се получи златист загар!
Няма нищо по-вкусно от домашен хляб!
Да Ви е сладко!
Да Ви е сладко!
Почти всяка седмица пека хляб. С различни брашна. И наистина от домашния хляб по-вкусен няма!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Миме!
Не мога да правя толкова често,колкото ми се иска,Тили!
Изтриванехубава седмица
Чуден хляб,Миме,супер е,че се харесва на Малчо,да му е сладко на детенцето!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти ,Роси!
ИзтриванеМалкия е много злояд и когато нещо хареса и повтори е направо празник :))
Прегръдки
Да, наистина е страхотно, че на детето му харесва и , също така, че и в градината им дават такъв хляб. Браво! А твоето хлебче е бижу! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Бонбонче♡
ИзтриванеПрегръдки
Благодаря,Бонбонче♡
ИзтриванеПрегръдки
Лелееееееее..... какъв пухкав хляб си успял да направиш!! Изглежда вълшебно!!!Наистина домашния хляб е най-вкусен! Сърдечни прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Бени!
ИзтриванеПрегръдки и хубав петък