.

.

неделя, 6 януари 2013 г.

Богоявление с Миленка

Здравейте приятели!
Честит празник на всички празнуващи!
Както на повечето празници и днес си имам гост!
Тя е приятна и лъчезарна!Редовно се отбивам при нея,защото всичко което приготвя е интересно и достъпно!
Може да намерите рецепта за всеки един случай!
Надявам се симпатията ми към нея да е взаимна!!!!


                                                         представям Ви Миленка от "Вкусно ухание"



№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№№ 




Честита ,здрава и берекетна да е новата 2013-та години на всички ни!
Днес преживявам прекрасна емоция и тя е благодарение на стопанката на този прекрасен блог,Мария.......Поканата и да гостувам в нейната кухня"На гости в моята кухня"дойде изненадващо,а разопаковането на поканата бе вълнуващо преживяване-като всяко първо нещоSmile))
Моето гостуване при прекрасната Мария е първо по рода си,така че ако има неточности от моя страна ме извинетеSmile).
По време на подготовката ми беше доста неспокойно:лутах се между рецептите/нали знаете,че прекаленото желание за прекрасно представяне,не рядко води до леки провали/така ,че ще бъда непринудена.Още повече ,че тук при Мимчето наистина се чувствам като в моята кухняSmile
Още веднъж благодаря за поканата ти Мими.........





ИСПАНСКИ  ДОБРУДЖАНКИ  С КОПЪР



продукти:

1 ч.ч.бяло сирене;
1 ч.ч.кисело млеко;
1 ч.л.сода за хляб;
1/2 ч.ч."Хамон";
2 ч.ч.бяло брашно;
2 с.л.олио;
1 с.л.сух копър;
2 щипки сол;

краве масло;

Погасяваме содата в киселото млеко.Прибавяме олиото,натрошеното сирене,копъра и наситнения хамон.Прибавяме брашното и оставяме тестото да отпочине за 20-30мин.
Печем питките върху хартия,а ги оформяме с навлажнени ръце като върху всяка питка слагаме масълце.Печем до готовност на 175С.












ЗИМНО ГЮВЕЧЕ






продукти: (за 5бр.)
1,300-1,500 кг.картофи;
1/2 пиле;
150 гр.краве кашкавал;
2 бр.моркови;
1 стр.праз;
100 гр.сушени домати в зехтин;
100 гр.кашкавалено роле;
50 мл.олио;
50 гр.краве масло;
5 бр.яйца;
сол;
бял /черен/пипер;



В подсолена вода сваряваме пилето.В пилешкия бульон сваряваме обелените картофи и морковите.
Нарязваме пилешкото месо на дребно,а морковите на кубчета-объркваме ги.


Наситняваме празът и сущените домати и ги прибавяме към пилешката смес.Настъргваме кашкавала и го мушкаме в сместа.Поливаме с олиото и подправяме с пипера и още малко сол/ако е нужно/.
Сварените картофи /оставяме 1-2 картофа цели/намачкваме с ръчна преса или вилица.Посоляваме ако преценим ,че е необходимо.
Картофеното пюре разпределяме по равно във всяка купичка като с помоща на ръка издърпваме по стените/така оформяме своеобразна купичка от намачкани картофи  Smile/.







Разпределяме от пилещката смес,в която сме включили и оставените цели картофи,нарязани на кубчета.






Печем в студена фурна на 180С за 15-20 мин..Чукваме по едно яйце и поставяме по филийка кашкавалено роле и парченце краве масло и печем още 5-10 мин.






Да Ви е вкусно!

Milena Poptoleva




Миленка ,благодаря ти,че се съгласи да ми гостуваш !
прегръщам те мила и весел празник 

8 коментара:

  1. Чудесна гостенка на празника! Вкусно гостуване сте си спретнали:)

    ОтговорИзтриване
  2. Миме, на хубавия празник имаш и чудесен гост с вкусни и интересни предложения!
    Сърдечни поздрави и на двете!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник, много вкусно и ароматно гостуване!
    Поздрави и за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  4. Още веднъж моите благодарности!Много уют има в твоята кухня,Мимче-нека винаги е така!
    Благодаря Ви момичета!
    Честит Иванов ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма защо Миленка!Аз съм благодарна,че уважи кухнята ми!!!
      прегръдки и хубав празник

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...