.

.

неделя, 14 февруари 2016 г.

Домашни шоколадови бонбони с лек дъх на мента

Преди известно време бях спечелила от един конкурс форми за шоколадови черупки и днес се реших да ги използвам:)



Друго си е домашен бонбон,правиш вкуса какъвто ти е любим:)
исках средата да е по-течна ,като се отхапе да се стече сладостта в устата :)




необходими продукти:
за около 18-20 бонбона


за черупките:
150 г млечен шоколад
1 с.л олио

за пълнежа:

100 г черен шоколад
1 с.л маскарпоне
2 с.л кондензирано мляко
4 с.л сироп мента





Слагате да се разтопи на водна баня половината от млечния шоколад,



след като се е разтопил добавяте и другата половина начупена на парченца като бъркате до пълното разтопяване.Добавяте олиото!

Ако нямате специални форми за шоколадови черупки може да използвате силиконови форми за бонбони или лед,като с четка неколкократно нанесете от шоколада по стените на формата.




слагате във формите за черупки с лъжичка по малко от шоколада




Похлупвате с другата част на формата и прибирате във фризера да се стегнат





Докато черупките стягат си приготвяте пълнежа.
Разтопявате на водна баня черния шоколад и добавяте към него млякото,маскарпонето и сиропа от мента,разбърквате до получаване на хомогенна смес.
Вадите формите и махате горната част.
Отново с малка лъжичка запълвате готовите черупки като оставяте една идея свободно място за запечатване.

Прибирате формата отново във фризера,за да стегне пълнежа.

След като стегне пълнежа отгоре отново с млечния шоколад слагате като "тапа",което ще е дъното на бонбона.
Прибирате за кратко отново във фризера.

След като извадите готовите бонбони от формата ги нареждате в поднос,хартиени подложки или в каквото пожелаете.



Като за първи опит съм доволна!Ще се експериментира с вкуса със сигурност :))


Да Ви е сладко  и наздраве за празника!Кой какъвто празнува!


а ето и други идеи за пълнеж

1. 
100г натурален шоколад
120 мл сладкарска сметана
кандирани портокалови корички,нарязани на ситно

затопляте сметаната и добавяте начупения шоколад като разбърквате до пълното разтапяне.
добавяте кандираните корички и разбърквате

2.

80 мл течна сметана
100г бял шоколад
40 г кокосови стърготини

загрявате сметаната,слагате шоколада ,начупен на малки парчета и дърпате от котлона.
Бъркате до хомогенизиране на сместа.Добавяте стърготините и разбърквате
може освен този пълнеж да добавите и парче бадем в бонбона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...