Меденки слепени с шипков мармалад
Продукти
250 г течен мед
130 г кафява захар
1 яйце
2 с.л. ром
100 г меко масло
250 г бяло брашно
250 г ръжено брашно
щипка сол
1 пак.бакпулвер
1/2 ч.л.сода за хляб
1 ч.л. микс подправки за меденки (индийско орехче, джинджифил на прах, кардамон, канела , карамфил. )
шипков мармалад за слепване
Медът и захарта леко се загряват в тенджера и се изсипват в купа. Добавят се яйцето, рома и маслото. Сместа се разбива с миксер докато стане на пяна. Двата типа брашно се смесват и се пресяват с бакпулвера, содата и подправките. Добавят се с бъркане към медената смес. Получава се лепкаво тесто, което се слага за няколко часа в хладилника за да се втвърди.
Оформят се топчета и се пекат на 170 градуса за около 10 мин. Оставят се да се охладят и се издълбават леко отдолу с помощта на лъжичка. Слепват се с мармалада
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!