.

.

понеделник, 6 април 2020 г.

Торта "Милка"

Торта "Милка"


Продукти за блатовете

10 белтъка
250г пудра захар
300г запечени, обелени и смлени лешници (смесих 50:50 лешник с орех)
2 с. л брашно

Продукти за крема

10 жълтъка
1 л прясно мляко
3 п. пудинг с варене на д-р Йоткер
(ванилия)
250 г меко масло
3 бр бял шоколад Милка
3 бр млечен шоколад Милка
3 с.л брашно
100 мл течна сметана
2 п. желатин на д-р Йоткер

Приготвяне

Разбийте белтъците и пудрата захар на твърд сняг. Добавете смлените ядки и брашното и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.
Изпечете 3 блата в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставете ги да се охладят много добре.

За крема сложете 800 мл от прясното мляко да се варят. В останалите 200 мл разбийте жълтъците, брашното, пудингите и захарта (захарта може да я сложите към 800 мл мляко)
Махнете заврялото мляко от котлона и на тънка струя добавете яйчено - пудинговата смес. Разбърквайте интензивно, за да не се пресекат жълтъците и така  до пълното смесване на продуктите. Върнете крема на котлона и варете на слаб огън до пълното сваряване.
Махнете от котлона.
Пригответе желатина според указанието. Добавете малка част от крема към желатина и разбъркайте докато се съчетаят добре. Добавете желатина към крема и разбъркайте.
След като крема се охлади много добре прибавете към него разбитото меко масло и разбитата сметана.
Разделете крема на две части. Към всяка част прибавете разстопения на водна баня и леко охладен шоколад Милка.
Сглобете тортата с помощта на откопчаващ се ринг като редувате блат- крем - блат - крем - блат.
Оставете тортата задължително една нощ в хладилника, преди да отворите ринга,за да не се изсипе 😉.
Декорирате на вкус.
А съм използвала още 200 мл течна сметана за измазване на тортата отстрани, за отгоре съм използвала принт на #cakedesignbyValena

2 коментара:

  1. Това по рецептата на Вероника ли е? Ако да, и аз към я правила и е една от най-вкусните торти, които съм опитвала. Чудесна е украсата.

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Веси, по рецептата на Вероника ❤️. Страхотна е. Тази седмица отново ще я правя за рождения ден на мъжо. Поздрави

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...