Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад "Василия"
Тази тортичка беше много актуална преди десетина години в платформата #БГМАМА. Чакаше си търпеливо реда в плейлистата с рецепти. Отчитам го за голяма грешка от моя страна, че не съм я направила по-рано. Страхотна е.
Продукти:
Бисквити за торта "Победа" (вземете си две кутии, никога не са излишни)
500 г маскарпоне
250 мл течна сметана
4 с.л пудра захар (на вкус)
Ванилия
2 с.л какао
Прясно мляко за топене на бисквитите
Течен шоколад
Филирани бадеми (по желание)
Разбивате течната сметана, смесвате с маскарпонето, ванилията и пудрата захар.
Смилате какаовите бисквити в блендер и добавяте какаото.
Топите леко бисквитките в млякото и рефите на дъното на тортена форма. Отгоре слагате 1/3 от крема и заглаждате. Отгоре поръсвате тънък пласт от смлените какаови бисквити + какаото. Отгоре поливате със затоплен в микровълнова (или на водна баня) течен шоколад. Пак топени бисквити, крем, смлени бисквити, течен шоколад,топени бисквити.
Завършвате с крем и посипвате с филирани бадеми. Оставяте в хладилник за 12 часа.
Да ви е сладко
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Лесна бсквитена тортичка!
ОтговорИзтриванеДа, Веси. Лесна, а толкова вкусна. Хубав ден
ОтговорИзтриване