4 яйца
1 п. бакпулвер на д-р Йоткер
1ч.ч захар
1и 1/2 ч. ч брашно
100 мл олио
100 мл топла вода
Ванилова захар
2 ч.л какао
кора от лимон
пудра захар за поръсване
Приготвяне
Включвате фурната да загрее на 190 градуса.
Отделяте белтъците от жълтъците. Разбивате белтъците с щипка сол на твърд сняг и оставяте настрани.
Жълтъците разбивате със захарта докато побелеят и се сгъстят. Към тях добавяте олиото, а след като се поеме от сместа добавяте и водата. Разбийте още малко на ниска скорост и добавете брашното пресято с бакпулвера. Към тази смес добавете на няколко пъти разбитите белтъци като разбърквате с шпатула от долу нагоре.
Пригответе си формата за печене като я омаслите и посипете с брашно. Изсипете половината смес, а към другата част добавете какаото и разбъркайте. Изсипете я върху жълтата смес и сложете да се пече за около 40 минути. Проверявайте с клечка.
След като е готов намажете с масло и поръсете с пудра захар.
Много лесна и икономична рецепта.Записвам за проба, чудесен кекс се е получил.
ОтговорИзтриванеСпорна нова седмица !
Благодаря ти. Много се хареса на всички у дома. Със сигурност ще се прави още много пъти
Изтриване