.

.

неделя, 9 септември 2012 г.

"Табиета на Караджата"

Това ястие видях преди известно време по  btv при Иван Звездев и още тогава си го отбелязах!
Ето дойде и неговият ред!
Направих някой компромиси,защото аз не обичам люто ,а мъжо не обича гъби (голям пропуск :)) ,но със сигурност ще си направя някой ден само за мен с гъбки!



                      Табиета на Караджата


продукти

250 гр пилешко месо
250 гр свинско месо
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 домат
1 глава лук
2 яйца
сол и черен пипер на вкус




начин на приготвяне 

Тъй като месото ми е от доста големичко домашно прасе   и мазничко,го нарязах на ситно и предварително го посварих!
След това вече го оставих на мазнина и добавих пилешкото .Добавих нарязаните на едро чушки ,лука си нарязах на ситно,защото не сме му фенове :),добавих и него,а след това и нарязаните на кубчета домати.


Оставяме ястието да си къкри в мазнината ,като разбъркваме от време на време да не загори!
Разбъркваме яйцата и ги добавяме към готовото ястие.
Разбъркваме за кратко и слагаме сол и черен пипер на вкус!



Предполагам,че ще е още по-вкусно по оригиналната рецепта,с гъбки и люти чушлета!
Препоръчително и домашна ракийка за пиещите!



      Наздраве и да ви е сладко



16 коментара:

  1. Ехаа, каква вкусотийка!
    Записвам си рецептата.
    Миме, много е красиво рисуваното съдче и шишето за ракия! Ти ли си ги правила?
    Поздрави и пожелания за хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ели!
      За съжаление нямам такава дарба да рисувам
      съдчето е от майка ми!
      А бутилката е от една приятелка която има златни ръце,обожавам всичките и рисувани стъкла и картини
      http://elica676.snimka.bg/arts/peperudi-na-st-klo.659852
      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1031074737271.2006311.1237467779&type=1
      ето някои нейни неща
      поздрави и хубава вечер

      Изтриване
  2. Апетитно, вкусно и лесно!
    Мария, приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна рецепта, Миме! Звучи невероятно вкусно. :)
    Аз имам една рецепта в моят тефтер, която се нарича "Царска манджа" и доколкото имам спомен, е почти същата. Признавам си, че я имам от повече от 20 години, но още е в графа: "Чакащи да бъдат опитат"...
    Ти сега ме мотивира да я пробвам, дано го направя най-после. :)

    Прегръдки мила и една прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Венета,да ти кажа,направило ми е впечатление,че към много стари рецепти от тефтерите на баби ,лели и т.н. се добавя някоя съставка и рецептата става "нова"
      ще чакам да видя и твоята рецепта :)
      прегръдки и прекрасна седмица мила!

      Изтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Брей, наистина "табиет", бре! Миме, голяма вкусотия! Какви красиви снимки си направила и как си декорирала! Мислех да поразпитам, но вече си отговорила на Ели. Ще ми се да приседна с бутилчицата, въпреки, че не пия алкохол!:):):)Приятна нова седмица и поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти Кате!
      ама така и не разбрах защо публикацийте ми излизат по два пъти :((
      прегръдки и успешна седмица миличка!

      Изтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Хубав табиет имал Караджата,Миме,много вкусно ястие!С гъбки наистина ще е още по-вкусно,но и у дома само аз ги обичам!
    Хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
  8. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar...

    ОтговорИзтриване
  9. Ей, страшна вкусотийка е това, че и лесно и бързо:)
    Прегръщам те Миме и наздраве с тези хубави юсчета*)

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...