Днес на гости ми е една дама,в чийто блог само да вляза и ме зарежда с много уют,топлина,вкус и красота!
Всяко едно ястие ,което ни поднася е наслада за очите !Всичко е поднесено с вкус и любов!
Благодарна съм от сърце,че тя прие поканата да ми гостува!!!
Насладете се заедно с мен !
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Днес съм на гости на една млада жена, която приятно ме изненада с поканата си за гостуване.
Изненадана съм, защото дълго време отсъствах от семейството на блогърите и това е чест за мен.
Реших да ви представя една рецепта за основно ястие, защото повече обичам солено отколкото сладко.
Обичам патладжани, а и рецептата е проста и изключително вкусна.
На всичкото отгоре, ястието претендира да е био, защото всички продукти и подправки,както и месото са домашни.
Пълнен патладжан със бешамел и пармиджано
Продукти за 4 порции
2 средно големи патладжана
250 гр. кайма
1 глава лук нарязана ситно
1 морков
1 червена и 1 зелена чушки
целина
2 скилидки чесън
1 голям домат
всичко настъргано на ситно
зехтин
сол, черен пипер
за бешамела
30 гр. масло
1 с.л. брашно
1 ч.ч. студено мляко
сол, индийско орехче
50 гр. ситно настъргано пармиджано
Приготвяне
Загрейте фурната на 180C.
Разрежете патладжаните на половинки. Нарежете вътрешността на решетка и полейте с малко зехтин.
Запечете до омекване.
Извадете внимателно с лъжица вътрешността и поставете патладжаните в тавичка.
В дълбок тиган, запържете лука, чесъна и останалите зеленчуци, без доматите за кратко.
Добавете патладжаните и пържете още малко. Сложете каймата и стрийте, като за мусака.
Подправете с пипера и посолете.
Пържете още десетина минути, като разбърквате често.
Добавете домата, доведете до кипене и гответе до извиране на течността.
Напълнете половинките патладжани с получената смес.
Разтопете маслото и когато кипне, добавете брашното. Разбъркайте и изсипете млякото.
Бъркайте до сгъстяване. Подправете със сол и индийско орехче.
Поръсете с настърганото сирене и разбъркайте.
С лъжица, полейте пълнените патладжани и печете около 30 мин. на 180C.
Поднесете с прясна салата.
Да ви е сладко!
Мимс, още веднъж благодаря за поканата!
Пожелавам ти много нови успехи и творческо вдъхновение в кулинарията!
Е, страхотно! Първо влезнах тук и попадам на това, невероятно! Браво, Миме, прелестна гостенка си имаш! Вкусна рецепта и красиви снимки е поднесла Катето! Много обичам пълнени патладжани, а в комбинация с това сосче са просто неустоими! Благодаря ви, Дами, направихте деня ми красив!
ОтговорИзтриванее Кате,ти рано,рано по росата :))
Изтриванеблагодаря за хубавите думи,благодаря и на Катето за прекрасно поднесената рецепта!
прекрасни почивни дни миличка
Вкусно! Аз не обичам патладжани,но тези изглеждат страхотно, а за снимките нямам думи...красота. Поздравления и за двете!
ОтговорИзтриванеблагодаря ти Диде!!!
Изтриванепрекрасни почивни дни
Mария, имаш чудесна гостенка!
ОтговорИзтриванеУсмихната и много позитивна!
А и прекрасна кулинарка!
Предложението е неустоимо вкусно!
Поздрави и за двечките!
Благодаря,Дани!
Изтриванехубава събота ти желая
Не познавам лично нито теб Миме, нито твоята гостенка но често посещавам и твоето и нейното блогче.Вие сте млади и амбициозни момичета и за мен е удоволствие да чета вашите публикации и чест че контактувам с вас виртуално!
ОтговорИзтриванеКатето се е представила по най-достойния начин!
Поздравления и за двете ви!
Благодаря ти много!
ИзтриванеКолко ще е хубаво някой щастлив ден да се видим всички!!!
хубави почивни дни
О,много вкусни!Поздрави и на двете ви!Много сте добри и двете и в кухнята и като приятели-засега виртуални, но знае ли човек, може и да се срещнем някой ден...
ОтговорИзтриванеОбожавам патладжани и непременно ще изпробвам тази вкусотия!
Благодаря ти,Бети!
Изтриванепоздрави и хубави почивни дни :)
Чудна гостенка и прекрасна рецепта! Поздрави и за двете ви!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Траянче!
ИзтриванеХубава вечер и прекрасна неделя!
Марийче,
ОтговорИзтриванеЗвучи изтъркано, но поздравления за гостенката- наистина е една от най-лъчезарните! Патладжанът е страхотен и със сигурност ще го направя!
Поздрави и на двечките!
Благодаря ти,Мъхче!
ИзтриванеПрегръдки и хубава неделя!!!
Сърдечни поздрави и на двете дами, които очароват и примамват!
ОтговорИзтриванеХубав неделен ден, Мария :)
Благодаря ти,много!
ИзтриванеПрекрасна неделя и спорна предстояща седмица ти желая
поздрави
Сега попаднах на сайта, изненадана съм защото съм кулиинарка, казват, голяма. А тази рецепта е вариант на "папуцаки" - ястие, което опитах в един гръцки ресторант и от тогава редовно се приготвя у дома. Може да не се залива с бешамел, а с настърган кашкавал , пармиджано или подобно
ОтговорИзтриванеБлагодаря за съветите!
ИзтриванеДобре дошла,надявам се да ти е приятно в моето местенце!
Катето ми приготви тази красота и се надявам в най-скоро време да я опитам!
Хубава вечер
Поздрави
Миме,страхотен избор на гост,а Катето както винаги е неповторима!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и за двете лъчезарни дами!