.

.

неделя, 6 ноември 2011 г.

Качамак

след толкова хвалби на качамак,в мен нахлуват въпроси newsm12
като е толкова вкусно това нещо,защо нито майка ми,нито бабите ми не са ни правили smile3506
правеха ни трахана (много не ми харесва) и ръсеница (която в най скоро време смятам да приготвя) 
реших след толкова години най-накрая да пробвам какво е на вкус и на вид това ястие smile3508
имах един пакет царевичен грис,който незнайно защо майка ми беше купила и оставила в шкафа ми,на опаковката отзад имаше рецепта за приготвянето,реших първо да приготвя качамака по тази рецепта,а следващият път по рецепта от момичетата в групата  "НАШИТЕ ВКУСОТИЙКИ" 
и ако не се одобри значи няма да се прави повече newsm10


а ето и рецептата ,по която го направих




КАЧАМАК СЪС СИРЕНЕ






продукти


500 гр. царевичен грис
1.8 л вода
300 гр. сирене
1/2 п. масло
червен пипер,сол




начин на приготвяне






Кипва се подсолена вода.Сипва се постепенно царевичния грис ,при непрекъснато бъркане,за да се получи гладка хомогенна смес.Качамака се вари няколко минути до сгъстяване на слаб огън.поднася се топъл като се посипва с натрошено сирене,разтопеното масло и червения пипер


такаа ,какво да кажа,получи се нещо интересно за мен на вкус,няма да ми стане любима храна,но ще се пробва още няколко пъти 


важното е, че пробвах вкуса на ястие от младините на нашите баби а и в много краища на страната ни още се приготвя
ако ви е интересно как е на вкус - пробвайте,няма да сбъркате 
да ви е сладко cook

5 коментара:

  1. Обичаме качамак и честичко го приготвях в къщи!
    Твоя изглежда много вкусен!
    Поздрави:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Оо, аз много честичко си похапвах качамак. Много го тача :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Миме,и аз съм се запасила с един пакет и да видим кога ще му дойде реда за някоя бърза вечеря!

    Твоят изглежда много добре със сиренцето и масълцето!

    Хубава вечер,мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Зори,Роси,благодаря ви момичета
    много прегръдки и лека и приятна вечер и на вас

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...