.

.

понеделник, 20 март 2017 г.

Бутерки с крем

                             Бутерки с крем



1 кг бутер тесто


за крема :


1 литър прясно мляко
5 жълтъка
250 гр. захар
60 г нишесте лимон
60 г нишесте ванилия
300 мл. а течна сметана 
портокалови корички на д-р Йоткер
ампула течна ванилия




Разбърквате жълтъците със захарта направо в съда ,в който ще варите крема.Добавяте нишестето и отново разбърквате добре.Докато разбърквате започвате да добавяте малко по малко от млякото докато стане хомогенна смес.
Добавяте ванилията и портокаловите корички и слагате да се вари,като непрекъснато бъркате.
След като се сгъсти достатъчно сваляте от котлона и оставяте да се охлади,като разбърквате от време на време,за да не се образува кора.
Докато крема се охлажда разбивате сладкарската сметана и след това го добавяте внимателно към крема,като разбърквате леко.







Размразявате бутер тестото и го нарязвате на квадрати или всякакви други форми.
Печете в загрята на 200 градуса фурна до златист загар и оставяте да изстинат.
Разрязвате на две хоризонтално и слагате от крема с помощта на пош или шприц.
Слагате отгоре горното капаче и ръсите с пудра захар





4 коментара:

  1. Честито Благовещение, Мимка! С пожелания за здраве и благи вести! Чудесни са тези бутерки с крем! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Тези бутерки, явно са за специален повод, чудесни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Весе!
      Приготвих ги за Свети Валентин,но закъснях с публикуването!
      Хубав ден!

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...