Усукан тутманик
Като любител на всички тестени изделия ,това изкушение ме завладя още щом видях снимките из виртуалното пространство.Постоянно в течение на една седмица гледах различни "облекла " на тази рецепта :))
рецептата,която използвах видях ТУК
продукти:
300 мл прясно мляко
3 яйца ( xl )
3 с.л. олио
3 с.л. кисело мляко
1 и 1/2 с.л. захар
1 и 1/2 ч.л. сол
2 п . суха мая на д-р Йоткер ( 2x7 г)
около 1 кг брашно
500 г сирене
200 г краве масло
Замесвате меко тесто,което оставяте да се отпусне около 15 мин.
Разделяте го на 4 части,Всяка една от тях разточвате на кора ,като я намазвате обилно с разтопеното масло и наръсвате с настъргано (намачкано ) сирене.
слагате корите една върху друга и нарязвате на ленти,които усуквате и нареждате в тава ( моята е 24/36)
Намазвате с яйце и слагате да се пече на 180 градуса около 30-40 минути ( в зависимост от фурната - до готовност)
Вземете си чаша айрян и се насладете на всяка една хапка!!!
Как си го усукула, Мимка, разкошен! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Бонбонче!
ОтговорИзтриванеЕдинственото,което ще променя за тази седмица :)) е да добавя още масло,може да го поеме :)
прегръдки
Чудесен е:)
ОтговорИзтриванеИ аз обичам да е по-мазничък.
Здравей,Весела!
Изтриванещом обичаш по-мазничък ,значи със сигурност поне половин пакетче масълце още :))
Хубава вечер!
Здравейте, поздравления за чудесния блог! За мен ще е чест да се присъедините към моя https://vanillacacao.blogspot.bg/ ! поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря и успех на блога Ви
Изтриване