Честита нова година!Бъдете много здрави и нека 2016-та напълни домовете Ви с любов,топлина и смях!!!!
Новата година за мен започна с една страхотна среща!Слънчева и топла заради човека ,с когото се видях!!!!
Изминалата година беше тежка за семейството,пълна с препятствия и болести,но както се казва "И това ще мине"
Последната рецепта,която приготвих за 2015 година беше за тази невероятно вкусна баклава!!!!
Благодаря на Люси ,че сподели тази неустоима рецепта!
Най-добре си пригответе много остър нож!
продукти:
1 пакет фини кори за баница
180 г краве масло
400 г захар
6 бр белтъци
2 ч.ч смлени сурови орехови ядки
2 ч.л канела
2бр жълтъци
2 с.л мед
Разбивате белтъците със захарта на сняг.Към смлените орехи добавяте канелата и разбърквате,добавяте към белтъците и отново разбивате с миксера .
Започвате да сглобявате баклавата с разтопяването на маслото.Слагате кора и намазвате с масло,отгоре отново кора,мажете с масло,след третия лист слагате част от крема
Отново кора намазана с масло,пак кора,мажете,след третата пак крем и така докато свършат корите ( ще е добре предварително да си преброите корите и да разпределите горе долу по колко крем да слагате между корите)
Последната кора не се маже с масло,а с леко разбитите жълтъци.
Тук идва ред да вземете много остър но,задължително :))
Нарязвате наредената баклава на фигури по желание.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна 15 минути,след това намалявате на 150 градуса и печете още 20 минути.
Ако е придобила златист цвят я покривате с фолио ,за да не загори докато се допича.
Готовата баклава глазираме с мед!
Отгоре всяко парченце може да украсите с половинки от орехова ядка или с шамфъстък !
Воала!!!!!!!!!!!!!!
Разкошна,топяща се в устата!!!!
За много години! Бъдете живи и здрави! Тази баклава правя вече няколко пъти, наистина е прекрасна!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Траяна!Всички останахме очаровани от баклавата!
ИзтриванеХубав ден и поздрави
:) Целувам те, сладкишке! Ето значи за коя баклава ми разказа!:) Желая ти сладка 2016 година и кулинарно и в живота и в емоции и в пътувания!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Бонбонче!
ИзтриванеПрегръдки
За много години,Миме,зло да ви забрави и да сте често усмихнати и много щастливи!Завиждам ти за тази среща,целувки и за двечките от мен!А баклавата е наистина пухкавелка.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много,Роси!
ИзтриванеНаистина прекрасна среща,но много кратка :))
Прегръдки и наздраве