.

.

петък, 25 декември 2015 г.

Баница с ябълки





За Бъдни вечер винаги слагам на трапезата само постни ястия!
Освен традиционния тиквеник вече и тази баница ще е неизменна част от менюто.

 продукти 

1 пакет фини кори за баница
1 кг ябълки
1 ч.л канела
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч счукани орехови ядки
1 ванилия
50 г масло
олио за намазване на корите





Измийте ябълките,обелете ги и ги настържете.
Добавете към тях канелата,орехите,захарта и ванилията.
Разбъркайте всичко добре.
Намажете тавата,в която ще печете баницата с масло.
Разстелете корите.
Взимате първата кора,намазвате с олио и слагате отгоре втора кора.По дължината на дългата страна слагате от плънката и завивате на руло,което поставяте в центъра на тавата.
Така процедирате и с останалите кори докато свърши плънката.
Аз пекох в правоъгълна керамична тава като редих рулата едно до друго.
След като сте наредили всички рула нарязвате останалото масло на малки парченца и слагате върху баницата.
Печете на слаба фурна - 160-170 градуса около 50 минути.
Печете до порозовяване на баницата.
След като е готова може да намажете с масло.
Поднасяте поръсена с пудра захар!




Да Ви е сладко





4 коментара:

  1. Чудесна и различна идея за трапезата. Честита Коледа, Мимка! Бъдете здрави и щастливи!

    ОтговорИзтриване
  2. Пробвах тази рецепта и наистина е много вкусна!Благодаря, че я сподели :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се ,че се е харесала и на Вас!
      Весело посрещане на Новата 2016 г!
      Здраве и късмет!
      Поздрави

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...