За Бъдни вечер винаги слагам на трапезата само постни ястия!
Освен традиционния тиквеник вече и тази баница ще е неизменна част от менюто.
продукти
1 пакет фини кори за баница
1 кг ябълки
1 ч.л канела
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч счукани орехови ядки
1 ванилия
50 г масло
олио за намазване на корите
Измийте ябълките,обелете ги и ги настържете.
Добавете към тях канелата,орехите,захарта и ванилията.
Разбъркайте всичко добре.
Намажете тавата,в която ще печете баницата с масло.
Разстелете корите.
Взимате първата кора,намазвате с олио и слагате отгоре втора кора.По дължината на дългата страна слагате от плънката и завивате на руло,което поставяте в центъра на тавата.
Така процедирате и с останалите кори докато свърши плънката.
Аз пекох в правоъгълна керамична тава като редих рулата едно до друго.
След като сте наредили всички рула нарязвате останалото масло на малки парченца и слагате върху баницата.
Печете на слаба фурна - 160-170 градуса около 50 минути.
Печете до порозовяване на баницата.
След като е готова може да намажете с масло.
Поднасяте поръсена с пудра захар!
Да Ви е сладко
Чудесна и различна идея за трапезата. Честита Коледа, Мимка! Бъдете здрави и щастливи!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Бонбон!Здраве,късмет и благополучие в дома!
ИзтриванеПробвах тази рецепта и наистина е много вкусна!Благодаря, че я сподели :)
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че се е харесала и на Вас!
ИзтриванеВесело посрещане на Новата 2016 г!
Здраве и късмет!
Поздрави