Още като видях рецептата в блога на Мария знаех,че това е "моята рецепта",и въпреки че не можа да "узрее" даже и 6 часа беше страхотен!!!!!
Казвам "беше" ,защото го уважих подобаващо :))
ДОМАШЕН КАРАМЕЛЕН БЕЙЛИС
продукти
250 мл течна сметана
170 мл подсладено кондензирано мляко
20 мл прясно мляко
30 г захар (аз използвах кафява) за карамела
50 мл готово кафе еспресо (използвах гръцко кафе,което е по-слабо,но много ароматно)
1/2 с.л нес кафе ("Нова Бразилия" крема)
200 мл Ирландско уиски (нямах и използвах Black Ram )
1 с.л ванилов екстракт
Добавяте нес кафето към еспресото и оставяте настрани
Кипвате сметаната смесена с прясното мляко и оставяте и нея настрани
Карамелизирате захарта и добавяте към нея на тънка струя сметаната ,разбърквате добре и добавяте кондензираното мляко,кафето,уискито и ваниловия екстракт!
Слагате сместа на котлона и като заври дърпате от огъня и оставяте да се охлади!
Наливате в шише с капачка и прибирате в хладилника да "зрее" 2 седмици !
При мен не можа да "узрее" ,но беше страхотен!!!!
Наздраве!!!
ОтговорИзтриванеВесела и успешна Нова година! Много здраве и късмет, всичко друго е въпрос на избор:)
Честита да е ,Траянка!
ИзтриванеУспешна да е!
Здраве и късмет и за твоят дом :)
Страхотно питие си приготвила,Миме,и при мен не би стояло да зрее,наздраве да ви е,а рецептата звучи чудесно!
ОтговорИзтриванеО,да ,Роси,но мисля ....
Изтриванемай трябва отново да пробвам дали е успешна :)))
прегръдки
Ами освен да ти помогна с уважението:))) какво друго, скъпа ми остава:))) Наздраве!
ОтговорИзтриванеНаздраве да е !!!
ИзтриванеБлагодаря за помощта,Бонбонче !!!
Прегръдки и прекрасен зимен уикенд!