Преди известно време опитах такъв крем в едно заведение!
Веднага щом се прибрах потърсих рецепта,но срещнах толкова различни рецепти,че се зачудих по коя да експериментирам първо :)
Тази рецепта,която ще ви предложа беше написана като коментар от Margarita Yordanova в един от блоговете
Страхотен крем !
Продукти:
1л.прясно мляко
4бр. яйца
5 -6 супени лъжици брашно
8 супени лъжици захар
4 с.л. захар “за другия крем”
2с.л. пудра захар за белтъците
една с.л. масло
крокан за поръсване
начин на приготвяне
(копирам ви както го е написала дамата)
В друга тенджера се разтопяват до средно златист карамел другите 4с.л. захар, и към златистия карамел се изсипва малко повече от половината от белия крем и се бърка до хомогенна смес.
Белтъците се разбиват с 2с.л. пудра захар на твърд сняг и се прибавят към белия крем, като се разбърква внимателно за да остане пухкав.
Когато и двата крема се охладят се изсипват в купички или чаши за вино “много красив изглежда в тях” като се редуват бял-кафяв крем на редове.Готовия крем се поръсва с карамелизирани орехи или готов крокан
Крема стана чуден ! Не изчаках, а го опитах топъл
Бих казала,че престоявайки в хладилника 24 часа стана неустоим!!!
И така изглежда, Мими! Много е удовлетворяващо, когато постигнеш нещо, опитано другаде, а накрая и личният резултат да е успешен.
ОтговорИзтриванеХубава вечер и да ви е сладко! :)
Миме, много пухкав и въздушен изглежда! А разновидностите са, защото всеки нещо по малко изменя, допълва! :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Мими, толкова въздушен изглежда! Много съм чувала за този крем, но не знаех как се приготвя :) Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеЕй това през ден, през два го правя и аз, малко по-друга рецепта, но все пак "Дипломат";) Поздравления, Марийче!
ОтговорИзтриванеМиме, страхотия е този крем! Така изкусително си го поднесла, неустоим! Прегръдки, Миме и хубав ден!
ОтговорИзтриванеЧудесен ти се е получил, Миме! И ние с мама преди години го опитахме в Боровец и оттогава се каня да потърся рецепта и да опитам, защото тя въздиша понякога колко бил хубав. Ще следвам опита ти и направя, само да дойде мама :)
ОтговорИзтриванеНямам съмнение,че е бил един великолепен "Дипломат" !Страхотно апетитно предложение,мила!Прекрасен уикенд пожелавам! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря много момичета <3
ОтговорИзтриваневчера в една мнооого стара книга намерих рецепта за "дипломат" и в най-скоро време ще се пробва!
Желая на всички ви прекрасен уикенд
прегръдки
Ще се опитам да намеря оригиналната рецепта в старите книги, баба ми правеше нещо подобно, правя го и аз, а тя го наричаше "млечница". Доколкото помня обаче, този крем би трябвало да съдържа и алкохол, мисля че беше коняк (Y)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
ОтговорИзтриванеЩе чакам с нетърпение да я споделиш!
Хубава вечер и весели празници
може да е вкусен, но не е Дипломат :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ИзтриванеПод това име съм прочела рецептата от упоменатата госпожа и така я предавам.
Не претендирам за оригиналност.
Ще се радвам да споделите Вашата рецепта.
Благодаря за уточнението.
Хубава вечер
Здравейте!
ИзтриванеПод това име съм прочела рецептата от упоменатата госпожа и така я предавам.
Не претендирам за оригиналност.
Ще се радвам да споделите Вашата рецепта.
Благодаря за уточнението.
Хубава вечер