.

.

сряда, 12 юни 2013 г.

Клафути с череши

Клафути с череши 






Клафути е класически френски сладкиш,това няма как да не го знае човек,но само бях чувала!!!
Коя е точната рецепта нямам идея,но намерих бърз и много достъпен  вариант на този толкова вкусен сладкиш!
Рецептата е публикувана от Елза Стоянова на страницата на "Кулинарен журнал" във Facebook

продукти


4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
кората от 1 лимон (аз сложих малко от лимон,малко от портокал)
2 ч.ч изчистени от костилките череши
2-3 с.л захар
50 гр разстопено масло


масло за намазване на тавата 
пудра захар за поръсване




рецептата е за тава с диаметър 24-26 см,аз 
използвах от старите електрически тенджери



начин на приготвяне

Разбивате яйцата със захарта ,добавяте разстопеното масло,брашното,солта,коричките от лимона (и портокала) и добавяте по малко от млякото до гладка смес!Сместа става с гъстотата на палачинкова.
посипете черешите със супените лъжици захар и ги изсипете на дъното на намазана с масло тавичка.Отгоре изсипете сместа 


Сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-45 минути


Поръсете с пудра захар




Опитах го както топъл,така и студен!!!!


Няма как да се опише с думи или да се сравни с друг десерт!





ще си направя и с други плодове newsm53








14 коментара:

  1. Подстрекателки такива не се траете с Елза:))))))
    Много хубав е Мимка ще се прави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. влюбих се!
      За сега има печеливши и това е клафути и чийзкейк!Любов от първа хапка :))
      мерси Здравче!
      Прегръдки

      Изтриване
  2. Мими, чудесен е! Но не разбрах как ти е харесал повече - студен или топъл? :)
    Относно черешките - на много места се казва, че класическото клафути си е с череши и ставало още по-вкусно, ако черешките се оставят с костилките. Ама подробности, твоят десерт изглежда страшно апетитно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,моята дажба си я хапнах още топла,и съм многоооо доволна,че мъжо е капризен!!!Неговото парче си го хапнах студен :))
      и в двата варианта си е супер!
      И аз съм чувала,че в сладкишите се слагат с костилките,давало страхотен вкус,може и да пробвам :))
      Поздрави мила и хубав четвъртък

      Изтриване
  3. ееее,май ще го пробвам и аз)))))
    пък да видим какво ще кажат домашните

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. прави Диде!
      Ако не го харесат пращай насам!
      Целувки на двете съкровища

      Изтриване
  4. Чудесно клафути ,Миме ! Обичам този десерт !
    Хубав четвъртък ! Прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  5. Мимка, страхотно е! Получило ти се е много добре! Хубав ден и една голяма прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Клафути с череши си е истинско пиршество за сетивата,Миме!Великолепно си го приготвила!Прегръдка и много релаксиращ уикенд пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  7. Какво изкушение, Миме!!! Аз още не съм правила клафути, а се подвизавам на френска земя... Подстрекаваш ме да пробвам :) Твоят изглежда много апетитен! Хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Таня!
      От чакам предложения за други френски сладкиши тогава :)
      поздрави и хубава вечер

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...