.

.

събота, 23 юни 2012 г.

Отново с нож и вилица в ръка

Здравейте приятели!
Днес отново не съм в моята кухня!Днес съм на гости на едно страхотно местенце,а домакинята е невероятна жена.
Това е Ивана!
Предполагам,че и вие като мен напускате с нежелание тези вкусни и красиви страници !!
Ивана,благодаря ти мила за поканата!Благодаря за възможността да ти се реванширам и да ти оставя част от себе си
Прегръдки




Първото ,което ще поднеса естествено е цвете за дамата!Ако сте забелязали,не съм отишла на гости без цвете,това е защото уважавам домакините си и съм научена,че с празни ръце на гости не се ходи :)




Пълнени яйчица

като ученичка много обичах тези яйчица,много лесни и бързи,с приятелката ми си ги правихме като се събирахме в тях или у нас
Сигурно няма човек ,който не си е правил,но в тези горещини ми писна от краставици и домати :))

продукти
яйца
сирене
сол
черен пипер
чесън
малко копър
кисело мляко



След като се сварят яйцата се разрязват на половинки,изважда се жълтъка и се намачква с вилица,прибавяте настърганото сирене,подправките и разбърквате добре.След като сте подправили на вкус започвате да прибавяте от разбитото кисело мляко докато получите желаната гъстота.Със тази смес запълвате половинките яйца и поднасяте с декорация според вкуса и сезона






Патладжани с пилешки бутчета


още като видях тази рецепта в списание "Кулинарен журнал" ми грабна окото,много лесна,с малко продукти ,а страшно ефектна! 


Продукти
за 4 порции

4 патладжана
4 пилешки бутчета
масло
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
счукан чесън
зехтин



Начин на приготвяне


Патладжаните се измиват,отрязват се отгоре,издълбават се внимателно и се оставят да киснат в подсолена вода.Пилешките бутчета се опичат леко от всички страни до порозовяване,като предварително се намазват с масло,сол и черен пипер.
След като Патладжаните пуснат черната си вода,отвътре се намазват с масло и се поръсват с червен пипер,чесън и кимион.Във всеки патладжан се пъха по едно бутче.Така приготвените патладжани се поставят в намазнена тавичка и се заливат с вода и зехтин.
Пекат се в умерена фурна до готовност.
преди сервиране може да полеете с млечно - майонезен сос




За десерт съм ви приготвила нещо вкусно и разхлаждащо :)


Портокалов сладолед с парченца натурален шоколад


продукти

4 жълтъка
сокът и настърганата кора от 1 и 1/2 портокала
100 гр захар
500 гр пълномаслена сметана
2 с.л. пръчици от натурален шоколад или настърган натурален шоколад




Начин на приготвяне

Жълтъците,захарта,портокаловия сок и настърганата портокалова кора се поставят в тенджера и се варят на слаб огън докато сместа се сгъсти.
Оставя се да се охлади,след което се разбърква с предварително разбитата сметана,добавя се шоколада и пак се разбърква.
Изсипва се в кутия и се прибира във фризер.
След като сладоледа се стегне,но преди да замръзне напълно,се разбива с миксер и отново се поставя във фризер.
След около 20 минути процедурата се повтаря още веднъж,след което сладоледа се оставя да замръзне напълно




за сега толкова от мен
надявам се да ви е харесало и благодаря на Ивана от сърце за поканата
прегръдки и прекрасно лято на всички

6 коментара:

  1. Хубаво гостуване в жегите! Чудесни рецепти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Траяна!
      наистина страшна жега,чудим се къде да се скрием :))
      Хубав и прохладен уикенд ти желая

      Изтриване
  2. МИМКА,БРАВО НА ТЕБЕ!Менюто ти ме грабна с това ,че е бързо ,лесно,с малко продукти и най вече много красиво поднесено.

    На гости си на един приятел и много ви се радвам и на двете.
    Силно ви прегръщам!

    ОтговорИзтриване
  3. Миличка,и тук ще кажа,че си се представила отново супер !Всичко е много вкусна,старателно подбрано,идейно и сготвено с много желание и внимание!Ти си гост-мечта за всеки!
    Прегръдки и хубава судмица!

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...