.

.

неделя, 25 март 2012 г.

Торта Аndaluzja - 24 март

Здравейте мили приятели
отдавна не съм влизала в блог-пространството amiiii 
 дали заради семейните проблеми или заради хубавото време,или това че минах на лека диета няма значение,защото ми липсвахте  smile3525
Днес е 24 март ,освен че е един страхотен ден,но и на днешната дата светът се е запознал с моя милост    newsm03   
казано с няколко думи- ДНЕС ИМАМ РОЖДЕН ДЕН


чудих се коя торта да избера за празника,има толкова много страхотни предложения ....... но още щом видях тази торта в блога на Вероника 
знаех ,че ще е МОЯТА торта,много шоколадова и идеална за шокохолик  като мен

 Вероника,благодаря за рецептата newsm51



 Торта Andaluzja



Продукти : 

за блатовете:
10 белтъка
2 равни супени лъжици брашно
160 грама смлени орехи
160 грама  захар
120 грама пудра захар
40 грама какао


за жълтия крем:
10 жълтъка
70 грама пудра захар
2 ванилии
50 грама краве масло
1 пакетче желатин
75 грама течна сладкарска сметана


за кафявия крем:
250 грама шоколад
100 грама краве масло
100 грама течна сладкарска сметана

за глазурата:
200 мл прясно мляко
200 грама шоколад
30 грама захар
30 грама краве масло 








Първо започваме с направата на блатовете 
Разбиваме белтъците докато започнат да стават на сняг,добавяме двата вида захар и продължаваме разбиването до гъст сняг 
Смесваме брашното,орехите и какаото и добавяме на няколко пъти към белтъците без да спираме да разбиваме
от получената смес изпичаме 3 блата в загрята  на 200 градуса фурна около 15 минути (зависи от фурната ,вие си проверявайте )


следва жълтия крем 
Слагаме на водна баня жълтъците,захарта и маслото.Варим на слаб огън докато се сгъсти
не става много бързо,но имайте търпение,резултата наистина си заслужава
След като се е сгъстил крема,сваляме от котлона и прибавяме предварително подготвения според инструкциите на пакетчето желатин
изчакваме леко да се охлади и прибавяме ванилията и предварително разбитата сметана
Разбъркваме хубаво и изчакваме да се охлади добре (но не прекалено,за да не стегне ),изсипваме върху първият блат цялото количество крем,заглаждаме и покриваме с втория блат


идва ред на кафявия крем
той е много лесен за направа
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня и след като изстинат ги смесваме с разбитата на сняг сметана.Това е
изсипваме го всичкия върху втория блат и покриваме с третия


вече е ред на глазурата,но тъй като моята не можа да стегне навреме (не знам по каква причина,може и от млякото или друг продукт,но вие си спазете рецептата)
смесих част от нея с разбита сметана и намазах тортата отстрани


ето съвета на Вероника за глазурата :


Пригответе си глазурата, като смесите всички продукти за нея и на водна баня и слаб котлон разтопите всичко до хомогенност.
Изчакайте глазурата да започне да стяга (за да не тече, а почти да се маже) и покрийте тортата. 




аз украсих с течен шоколад

днес получих за подарък едно страхотно ангелче от много скъп за мене човек 




а тортата е страхотна !!!!


преди една година по това време реших да създам свое местенце за една от страстите ми,кулинарният ми блог 
не знаех с какво се захващам и дали ще се справя ,но факт е че 
"На гости в моята кухня " вече е на годинка
благодаря на всички приятели за присъствието,подкрепата и добрите думи




БЛАГОДАРЯ


нека това цвете и моето сърце е за всички вас,които бяхте до мен




обичам ви и наздраве




ДА ВИ Е СЛАДКО

23 коментара:

  1. Честит празник /макар и на патерици:)/! Тортата е страхотна, черпя се с удоволствие!
    Хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник Miriams! Прекрасна торта. Звучи и изглежда фантастично вкусна. Блогът ти е чудесен и е едно наистина много, много приятно местенце, където с удоволствие правя моите кулинарни разходки.

    Пожелавам ти да ти носи само радост и много много кулинарно удоволствие!

    Прегръдки и една весела неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Венета,благодаря ти мила
      прекрасна неделя ти желая и хубав празник

      Изтриване
  3. Мария, Честит Рожден Ден!
    Да си жива и здрава и много щастлива с любимите си хора!
    И този ангел хранител винаги да те закриля!
    Тортата е чудесна!
    Прегръдки и слънчева неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. О, Миличка честит рожден ден! Пожелавам ти прекрасни неща: здраве, щастие, късмет! Наистина напоследък надзъртам за теб, но всеки си има ангажименти, нали тук се разтоварваме! Честита годинка на блога! Колко вкусотии си презентирала за тази една годинка!:) Честито Благовещение! Пожелавам ти повече благи вести! Прегръдки! Тортата е страхотна и аз задължително ще я направя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сладко Кандиии
      Благодаря ти много мила
      ще се опитам да ви навестя в близките дни,че така ми липсват всички вкусотии и красоти
      хубава вечер и една страхотна предстояща седмица

      Изтриване
  5. Честит рожден ден,Мимче!Да си здрава и щастлива!И честита годишнина на блога!Избора на торта е страхотен-всички рецепти харесвам на Вероника...
    Хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много Живе
      скоро открих блога на Вероника,но наистина има страхотни неща
      хубава вечер мила

      Изтриване
  6. Честит рожден ден Мария,макар и със закъснение ,но от сърце!
    Желая ти здраве ,щастие,любов и успехи във всяко начинание!
    Много време и вдъхновение,за да ни радваш с нови и интересни публикации!Честита годишнина и на блога !
    Тортата е страхотна,поздравления за чудесното изпълнение!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира,благодаря ти много за хубавите пожелания
      прегръдки мила и спорна нова седмица

      Изтриване
  7. Честит рожден ден Мимка здраве ,щастие ,късмет!
    Честито и на блогчето ти.
    Много е хубава тортата приказна и апетитна.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зиче,благодаря ти мила
      желая ти успешна нова седмица,прегръдки

      Изтриване
  8. Благодаря ви момичета за хубавите пожелания,благодаря,че сте до мен,благодаря че ви има
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  9. Мириам, малко ме нямаше тези дни, затова със закъснение да ти честитя всички празници, да си много здрава, много удовлетворена и усмивка да краси лицето ти всеки ден! И продължавай тук да ни показваш всичко, което сътвориш. Вижда се , че го правиш с много любов!
    Благодаря за тортата, много е хубава и чудесно ми пасва;)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче,благодаря ти миличка за хубавите думи
      и аз малко по малко ще успея да наваксам това,което съм изпуснала докато ме нямаше
      спокойни сънища мила
      прегръдки

      Изтриване
  10. Миме,с много голямо закъснение,но пък от сърце ти пожелавам много здраве,обич,разбирателство,късмет и успехи!Много енергия и кулинарно вдъхновение!
    Тортата е невероятно креместа и сочна,браво,много ми хареса!
    Прегръдки,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много мила
      не е чак толкова голямо закъснението,нали е още март :))
      благодаря за хубавите пожелания
      хубава вечер и прегръдки

      Изтриване
  11. Мириам,честита ти една годинка!Прегъдки и пожелания за здраве ,прекрасни емоции и настроение за нови кулинарни постижения!
    Малко позакъснях,но.........отколкото никога:))))

    ОтговорИзтриване
  12. Мирка, и аз от закъснелите, но много от сърце ти пожелавам от здраве да не се отървеш, много усмивки, сбъднати мечти, щастие и късмет! Тортата и на мен ми е от любимите - с много шоколад! Прекрасна е! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  13. Габи,благодаря ти мила,никога не е късно за една добра дума
    благодаря ти за хубавите пожелания
    прегръдки и прекрасен уикенд

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...