.

.

понеделник, 16 януари 2012 г.

Крем карамел с кроасани

Здравейте приятели
днес ще Ви покажа как се яде крем карамел у дома 
както многократно съм казвала всички обожаваме сладкото и си го хапваме в промишлени количества  




КРЕМ КАРАМЕЛ С КРОАСАНИ






аз ще Ви напиша как го направих (двойна доза ) а Вие ако искате  разделете количествата продукти на две,а може и на три 

продукти


15 яйца
2 л. прясно мляко
500 гр захар
5 кроасана 7 days макси с шоколад 
2 ванилии 




свареното прясно мляко охлаждам и прибавям към разбитите яйца,захар (предварително съм отделила една чаша за карамелизиране) и ванилия.
изсипвам отделената захар на дъното на тава и слагам във фурната да са карамелизира ,през това време нарязвам кроасаните на филии около 1-2 см.
когато захарта е готова нареждам парчетата кроасани върху нея,за да залепнат и заливам отгоре с яйчено -млечната смес



както е видно тавата е доста голяма (едвам се побира във фурната) , за да го пека на водна баня,за това си го слагам във фурната на 160 градуса и чакам да се опече 

по принцип мъжете у дома искат да сложа тавата на масата и да им дам само лъжици  и започват докато е още горещо ,но този път успях да ги убедя да го изчакат да изстине (успях защото тъкмо бях приготвила вечерята   ) 
така имаше и за следващият ден,даже успях да почерпя приятелки 


правила съм обикновен крем карамел,кадрит кодир ,но този вариант ни допада най-много на вкус
надявам се да допадне и на вас
ДА ВИ Е СЛАДКО
приятни сънища милички и Ви желая спорна и успешна нова седмица

15 коментара:

  1. Уау, сериозна доза! Аз със сигурност ще намаля продуктите. Много хубаво предложение, аз съм правила крем карамел само с козунаци, и то само покрай Великден.
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Миме,обожавам този вид десерти и всички варианти,дето си ги изброила,винаги е много сочно,креместо,супер ти е станал десерта!
    Охладен определено е по-вкусен!

    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Елена у нас всичко се приготвя в сериозни дози :))
    хубава седмица и на теб

    ОтговорИзтриване
  4. Елексирче у нас рядко остава нещо сладко за следващият ден,но този път го опитахме и ни хареса и студен
    хубава вече и прегръдки

    ОтговорИзтриване
  5. Miriam,
    това е едно от нещата които много обичам, затова пък рядко правя:(
    Май няма да е зле да поправя грешката:-)
    Благодаря ти и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. МИРИАМ, страхотно предложение и в къщи имам такива хиени за сладкото:))))
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Мъхче у нас толкова много неща се обичат,че просто нямам възможност да ги правя всички,мъжо ме беше заврънкал от ноември да му направя и така :)
    спокойни сънища мила

    ОтговорИзтриване
  8. Зиче трудно се угажда на много ящни хора :))) но в това число съм и аз
    прегръдки и лека нощ

    ОтговорИзтриване
  9. Тавата наистина е впечатляваща, а крем-карамелчето - несъмнено много вкусно :) Вкъщи аз съм от тези, които непрекъснато искат да има нещо сладко приготвено. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. здравей Габи,значи сме от една порода :)
    хубав ден и на теб
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  11. Не съм пробвала този вариант за приготвяне на крем карамел, но съм убедена, че ще ми хареса! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Колко интересно си приготвила десертчето, Мири! Страхотна идея за крем карамел! Изглежда страхотно, ...и....много сочно! Много обичам крем карамел и с удоволствие ще изпробвам и твоя вариант!Желая ти една романтична и красива вечер! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  13. Яна както писах от всички варианти у дома най-много уважаваме този,страхотно ми пасва съчетанието на карамела с шоколада от кроасаните
    на дъното се получава сироп съчетан между двата вкуса
    прегръдки и хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  14. Бени ще чакам да кажеш дали ти е допаднал
    благодаря ти много за пожеланията
    прегръдки и приятна вечер

    ОтговорИзтриване
  15. а и да кажа ,че като не е на водна баня стават шупли,които се пълнят със сиропа :)

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...