Свинско със зеленчуци по китайски

За първи път правя нещо китайско ❤
рецептата е от ТУК 


Свинско със зеленчуци по китайски




500 г  свински бут 
2 моркова
3 червени пиперки
2 тиквички
3-4 стръка пресен лук
2 с.л. нишесте
1 ч.ч. вода за разтваряне на нишестето
олио за пържене


за овкусяване си правите микс от сосове

тъмен соев сос
светъл соев сос 
чили сос 
( рибен сос,хойсин сос)
прясно настърган джинджифил



Нарежете месото на много тънки ивици.
Моркова нарежете на тънки пръчици,пиперката също нарежете на ивици.
От тиквичката изрязвате кората и месната част ,без частта със семената и я нарязвате .
Лука също нарязвате на ситно.



Загрейте олиото докато зацвърчи и изпържете свинското месо.
Добавете морковите и разбърквайте.
След като си променят цвета добавете чушките,а след това и тиквичката.
Не гответе продължително,за да запазят зеленчуците свежестта си.
Разтворете нишестето във водата и микса от сосове и залейте ястието.
Бъркайте,защото нишестето много бързо се сгъстява.
Сервирайте горещо.
Насипете обилно със зеления лук





Коментари

Популярни публикации