.

.

понеделник, 7 юли 2014 г.

Хляб със сушени домати и маслини

Преди време правих "хляб с лук и маслини" и за това още като видях рецептата за този прекрасен хляб при Илиана в "Щъркелово гнездо" просто нямаше начин да не го направя веднага!


 ХЛЯБ СЪС СУШЕНИ ДОМАТИ И МАСЛИНИ





 продукти

5 ч.ч брашно + 4-5 с.л за  омесване 
7 г суха мая на д-р Йоткер ( аз използвах 20 г прясна мая)
2 ч.л сол
1 с.л мед
2 ч.ч. хладка вода
1 с.л. царевичен грис 
60 г сушени домати в зехтин
20 г обезкостени черни маслини
1 с.л сух риган (ако имате може и клонка пресен да нарежете вместо сух)





 Разтворих маята в хладката вода и добавих 2 с.л от брашното,разбърках и оставих да удвои обема си!

Пресявате брашното,към него добавяте шупналата мая,солта,меда.
Разбърквате за кратко с бъркалките за тесто на миксера или с лъжица и оставяте да удвои обема си като го покриете със свежо фолио.


 Нарязвате си сушените домати и маслините на ситно!



 След като тестото е удвоило обема си го посипвате по краищата с 3 с.л от останалото брашно.
Изсипвате сушените домати,маслините и ригана и започвате да омесвате от вън на вътре ,за да се вкара въздух в тестото.Не е нужно да се меси много,само докато нарязаните маслинки и домати се размесят добре в тестото!


Оставя се отново да втаса!

Печката се загрява на 200 градуса!
За да не впръсквам вода вътре сложих в дъното на фурната купичка с вода!
Постилате тава с хартия за печене,посипвате я с царевичния грис и слагате отгоре оформеното като хляб тесто!
Поръсвате отгоре с брашно и правите няколко разреза с остър нож!


Първите 10 минути печете на 200 градуса ,след което намалявате фурната на 180 градуса и 
печете до готовност!


Ако можете го изчакайте да изстине преди да нарежете !!!
Аз не успях :))




ДА ВИ Е СЛАДКО!

Много благодаря на Илианка за хубавата рецепта!!!


2 коментара:

  1. Мими, отчупвам си залче, като душичка е. Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Взимай,Гери!
      Страхотен е!
      Прегръдки и прекрасни летни емоции ,миличка!!!

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...